Gazete Vatan Logo

2017'ye damga vuracak teknolojiler

2017'ye damga vuracak teknolojiler

2017’de dünyanın geleceğine ve insan yaşamına damga vuracak en önemli teknolojik gelişmeler arasında akıllı kıyafetler, hiper-sonik uçaklar, katlanabilir telefonlar, sosyal robotlar ve kişiye özel çözümler dikkat çekiyor. Hayatımızı kolaylaştıracak bir çok yeni cihaz da beraberinde geliyor.

New York-Londra 2 saate inecek

Havacılık dünyasını heyecanlandıran açıklama Kanada'dan geldi. Günümüz uçaklarından 5 kat daha hızlı seyahat edebilecek olan model uçaklar uçuşta geçirdiğimiz süreyi de aynı oranda azaltacak. 'Paradoxal' adlı 'hiper sonik' uçağın söz konusu hıza ulaşmasının ana nedeni ise çok daha yüksek irtifadan seyredecek olması.

Başağrısını alan cihaz

Şarap içmenin en kötü yanı sabah size eşlik eden başağrısıdır. Üllo adlı cihaz, şaraptaki sülfiti filitre ediyor. Öyle ki sülfit şarap için önemli bir koruyucu. Kendisi şarabın asitlenmesini engelliyor. Ancak şarap bardağa girdiğinde sülfite ihtiyacımız kalmıyor. İşte Üllo burada devreye gidiyor ve baş ağrısı veren bu maddeyi atıyor.

Adrenaline göre şekillenen giysi

Haberin Devamı

Intel kişinin vücut ısısına, adrenalin veya stres düzeylerine göre şekil değiştirerek yanıt verebilen iki giysiyi üretti. Giyen kişinin adrenalini yükselirse -hızlı nefes alıp verir ve terlerse- sensörler giysinin şekil değiştirmesini sağlıyor ve hava girişine izin verip performansı artırıyor.

iPhone 8

iPhone 10'uncu yaşı nedeniyle 8'nci nesil telefonu piyasaya sürecek. Tam ekran cam olarak tasarlanan iPhone 8'de home tuşu olmayacak.

LG ürettiği 0.97 mm kalınlığındaki TV, OLED teknolojisinin geleceği hakkında fikir verdi. 1.9 kg ağırlığındaki 55 inçlik bu televizyon, mıknatıslı bir panel sayesinde duvara, buzdolabına magnet yapıştırır gibi kolayca yerleştirilebiliyor.

Fransız teknoloji şirketi Holi'nin, “Bonjour” isimli yapay zekaya sahip bir alarm saati adeta kişisel asistanınız gibi davranıyor. Bu ses kontrolüyle çalışan cihaz, insan sesi ve kişisel tarzıyla sizi güne başlarken yönlendiriyor.

Katlanabilir telefon geliyor

Samsung, katlanabilir ekranlara patent aldı. Şirket alanında devrim yaparak 2017'de bizi çok farklı bir teknoloji ile tanıştırabilir. Tablet piyasasında satışların giderek azalması üzerine OLED ekranlı 5 inçlik bir telefonun 8-9 inçlik bir tablete dönüşebileceği fikri akıllı telefon piyasasını altüst edecek.

Haberin Devamı

Bir bavuldan çok daha fazlası

Bluesmart adlı bavulda ilk göze çarpan şey uzaktan kontrol edilebilir, dijital bir kilide sahip olması. Eğer valizinizi bir yerde unutacak olursanız, cihaz telefonunuz aracılığıyla sizi uyarıyor.