Gazete Vatan Logo

2017 LYS başvuru işlemleri devam ediyor! LYS son başvuru tarihi ne zaman?

YGS’de 180 baraj puanına ulaşan adaylar için LYS başvuru işlemleri 4 Nisan 2017 Salı itibariyle başladı. Sınav için başvuru işlemleri 17 Nisan günü sona erecek. LYS için sınav ücretleri de 18 Nisan 2017 tarihine kadar yatırılabilecek. 2017 LYS başvuruları, sınav ücretleri ve sınava ait tüm detaylar haberimizde!

2017 LYS başvuru işlemleri devam ediyor! LYS son başvuru tarihi ne zaman?

LYS başvurularının başlaması ile birlikte adaylar başvuru merkezleri aracılığı ile ya da internet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri şifrelerini kullanarak başvuru işlemlerini yapabilecekler. Sınav için adaylar tarafından başvuru yapılması tek başına yeterli değildir. Başvuru işleminin tamamlanması için sınav ücretinin de gerekli ödeme yolları kullanılarak ödemesi yapılmalıdır.

LYS BAŞVURU İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS Ücreti Ne Kadar?

LYS sınav ücretleri her bir oturum için 40 TL olarak belirlendi. Farklı alanlar için de puan hesaplamasının yapılmasını isteyen adayların tüm LYS oturumlarına katılması önerilmektedir. Ek yerleştirme yapacak adaylar da 15 TL ücret ödeyecekler.

Sınav başvuru işlemini, başvuru merkezleri ile yapan adayların da 5 TL hizmet bedeli ödemesi gereklidir. ÖSYM sınav koordinatörlükleri tarafından yeniden şifre talep edilmesinde de ödenecek olan ücret 5 TL olarak belirlendi.

LYS Ücreti Hangi Bankalar Yatırılacak?

Haberin Devamı

ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınladığı kılavuza göre sınav ücretinin yatırılabileceği bankalar şunlardır;

Akbank’ın tüm şubeler ile ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ile internet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)

Halkbank’ın tüm şube ve ATM’leri ile internet bankacılığı,

T.C. Ziraat Bankası’nın yalnızca mobil bankacılığı ve internet bankacılığıdır. T.C. Ziraat Bankası’ndan ödeme yapacak olanlar şube ve ATM’lerden ödeme yapamayacaktır.

Belirtilen bu bankalar dışında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinde yer alan ‘’Ödemeler’’ kısmından da banka kartı ya da kredi kartı ile sınav ücreti ödenebilecek. Sınav ücretleri bankalar aracılığı ile yapılıyorsa 18 Nisan 2017 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabilecek. ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümünden ödeme yapacak olan adaylar da aynı gün içinde saat 23.59’a kadar ödemelerini yapabileceklerdir.

LYS Tarihleri Ne Zaman?

Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 11 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olup, sınav saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecektir.

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olup, sınav saat 10.00’da başlayacaktır. Sınav süresi 135 dakika

Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek ve sınavın süresi 120 dakika olacaktır.

Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 10 Haziran’da yapılacaktır ve sınav saat 10.00’da başlayacaktır. Sınav süresi 135 dakikadır.

Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil), 17 Haziran’da saat 14.30’da yapılacak olup sınavın süresi 120 dakikadır.

LYS’de 15 Dakika Kuralı

ÖSYM tarafından bu sene uygulamaya konulan 15 dakika uygulaması LYS için de geçerli olacaktır. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce giriş işlemleri tamamlanacaktır.

Saat 10.00’da başlayan sınavlar için saat 09.45’ten sonra adayların sınav binalarına girişine izin verilmeyecektir.

Saat 14.30’da başlayan sınavlar için de saat 14.15’ten sonra adayların sınav binalarına girişine müsaade edilmeyecektir.

Haberin Devamı

Sınava girecek olan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile sınav giriş belgeleri alacakları zaman sistem tarafından sınavdan 15 dakika önce adayların binaya giremeyecekleri belirtilmekte ve adaylar bu bildirimi onayladıktan sonra sınav giriş belgelerini alabilmektedirler. Sınav için herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav giriş binalarına gitmeleri gerekmektedir.