Gazete Vatan Logo

2017 AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu

1,5 milyona yakın Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için AÖF kayıt yenileme işlemi için tarihler belirlendi. Güz dönemi final sonuçlarının açıklanmasının ardından Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencileri için şimdi sıra kayıt yenilme işlemlerinde. İşte AÖF kayıt yenilme tarihi ve detayları!

2017 AÖF kayıt yenileme tarihi belli oldu

Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi 13 Şubat 2017 pazartesi günü başlayıp 24 Şubat 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde son bulacaktır. Kayıt yenileme işlemi ders ekleme, silme ve kayıt yenileme ücretinin ödenmesi ile gerçekleştirilecektir. Bahar dönemi kayıt işlemini gerçekleştiremeyen ve mazeretli olan öğrenciler, mazeretli kayıt yenileme işlemlerinin yapılacağı gün olan 24 Şubat 2017 Cuma gününde kayıtlarını yeniletebileceklerdir.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi

Bahar dönemi için kayıt yenilemesi yapacak öğrenciler için ders atama işlemleri 30 AKTS kredi miktarını geçmeyecek bir şekilde AÖF tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar almış oldukları dersler dışında, AÖF tarafından atanmış olan derslerini eksiltebilir ya da toplamda 45 AKTS kredi miktarını geçmeyecek şekilde ders ekleme işlemi yapabilirler. Ders ekleme ve silme işlemi kayıt otomasyonu üzerinden ‘’Kayıt Yenileme’’ bağlantısı kullanılarak yapılacaktır. AÖF öğrencileri ödeme yapmadıkları sürece ders ekleme ve silme işlemlerini yapabilirler ancak ödeme yapıldıktan sonra ders silme işleminin yapılması mümkün olmayacaktır. Öğrenciler ders ekleme ve silme işlemi yapmadan kayıt yenileme ücretini ödemiş ise AÖF tarafından atanmış olan dersleri kabul etmiş sayılacaktır. Kayıt yenileme işlemi ile ilgili olarak ileride herhangi bir sorun yaşamamak için öğrencilerin ödeme yapmadan önce ‘’ Kayıt Yenileme’’ linkinden sorumlulukları bulunan dersleri mutlaka incelemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Mazeretli Ders Ekleme İşlemi

AÖF kayıt yenileme için belirtilen tarihler içerisinde. kayıt yenileme ödemesini yapan ancak ders ekleme işlemini tekrar yapmak isteyen öğrenciler, 23 Şubat ve 24 Şubat 2017 tarihlerinde kayıt otomasyonu üzerinden ‘’ Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri’’ bağlantısına tıklayarak ders ekleme işlemi yapabilirler. Ders atama işlemi fakülte tarafından yapılan ve atanmayan dersi kalmış ve bu atanmayan dersleri alması durumunda mezun olacak durumdaki öğrenciler, 45 AKTS kredi miktarını geçmeyecek biçimde ders ekleme işlemini yapmalıdırlar. 24 Şubat 2017 tarihinden sonra herhangi bir mazeret kabul edilmeyecektir ve bahar dönemi için kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Ücreti

Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; kayıt yenileme ücreti bilgileri ders ekleme ve silme ekranında yer alacaktır. Belirtilen tarihler arasında, kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden kartlı veya kartsız olarak, mobil bankacılık aracılığıyla, internet bankacılığıyla kayıt yenileme ücreti ödemesi yapılabilecektir. Mazeretli kayıt için belirlenen son gün yani 24 Şubat 2017 tarihinde internet, ATM ve mobil bankacılık aracılığı ile saat 23:30’a kadar öğrenciler tarafından ödeme işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak kayıt yenileme işleminin son gününde kredi kartı ile ödeme yapılamayacaktır. Öğrencilerin bu noktayı dikkate almaları gerekmektedir. Öğrenci tarafından ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra almış olunan belge kontrol edilmelidir ve belgenin 2016- 2017 yılı bahar dönemine ait olup olmadığının kontrolü sağlanmalıdır. 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemi için gerekli olan ödemeyi yapmayan sadece geçmiş döneme ait olan borçlarını ödeyen öğrencilerin 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmaz.

Haberin Devamı

AÖF tarafından yapılan açıklamaya göre, AÖF bahar dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacak. Belirtilmiş olan tarihler arasında sebep her ne olursa olsun ödeme işlemini yapmayan öğrenciler, bahar dönemi kayıt yenileme işlemi hakkını kaybetmiş olacaktır. Kayıt yenileme işlemini yapan öğrencilerin öğrenci otomasyonu üzerinden kayıt yenilemelerinin olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.