Gazete Vatan Logo

2016'yı da kaybedebiliriz

2016'yı da kaybedebiliriz

TUROB Başkanı Timur Bayındır, turizm ve konaklama sektörü olarak hedeflerinin 2016 yılında 2015 yılının altına düşmemek olduğunu söyledi. Bayındır, “Eğer şu andaki olumsuz ortam bugün değişseydi, işler 6 ay içinde normalleşirdi. Ancak aynı durum devam ederse veya daha da tırmanırsa, 2016 yılında işler 2015 yılının da oldukça gerisinde kalacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörü açısından önümüzdeki 2-3 yılın çok zor geçeceğini söyledi. Gelecek yıla yönelik beklentilerini anlatan Başkan Timur Bayındır, “Önümüzdeki 2-3 senenin kolay olmayacağı kesin. 2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek. Türkiye'nin terör, güvenlik, sosyal huzur ve ekonomide istikrar ile ilgili sorunlarının giderilmesi ve dış pazarlarda bunların yarattığı olumsuz algının değişmesi gerekiyor. Bu ne kadar çabuk gerçekleşirse, turizmde de işler o kadar hızlı düzelir” diye konuştu.

Şartlar değişirse 6 ayda normalleşiriz

Özellikle böyle dönemlerde, ama esasında her dönem, ülkenin ve turizm merkezlerinin hem devlet hem de belediyeler tarafından etkin olarak yürütülen bir iletişim stratejisinin ve sisteminin bulunmasının da çok önemli olduğunu dile getiren Bayındır, “Zira bu konuda çok yetersiz kalınıyor. Eğer şu andaki olumsuz ortam bugün değişseydi, işler 6 ay içinde normalleşirdi. Ancak aynı durum devam ederse veya daha da tırmanırsa, 2016 yılında işler 2015 yılının da oldukça gerisinde kalacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Hedeflerimizin gerisinde kaldık

Türkiye’de hedef belirlemenin çok güç olduğuna dikkat çeken Bayırdır, “Türkiye’de gelişen olaylara ve dünya medyalarında çıkan haberlere göre her gün ayrı bir gün, iyimser hedef ilk 3 çeyrekte olan küçülmenin artmaması. Hedeflerimizi daha gerçekçi olmak adına 2015 yıl sonu öngörülerimiz üzerine inşa ettik” ifadelerini kullandı.

2015 yılına girerken hedeflerinin yüzde 10 doluluk artışı olduğunu hatırlatan TUROB Başkanı Bayındır, şunları söyledi: “Dolayısıyla ciroda bu düzeyde bir hedef belirledik. Maalesef hedefimizin aksine dolulukta yüzde 11, ciroda yüzde 16 geriye gittik. Yaşanan gelişmelerin yılın son çeyreğine olumsuz yansımasını bekliyoruz. Yaşanan gelişmelerin sektörümüze olumsuz etkilerini gördük. Öngörmek zor ancak son 1 aydır gelen iptallerle yılın son 4 ayı geçen yılın oldukça gerisinde tamamlanacağa benziyor.”

Haberin Devamı