Gazete Vatan Logo

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek olan sınav LYS,5 oturumun ardından sona erdi. Şimdi de öğrencileri sınavlar ne zaman açıklanacak sorusu meşgul ediyor. Velilerin ve öğrencilerin büyük bir heyecan ile beklediği LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte merak edilen detaylar...

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrenciler bundan sonra LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercih işlemlerine başlayacaklar. Peki LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Lisans Yerleştirme Sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? 2016 LYS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

ÖSYM’nin haziran ayı sonunda gerçekleştirdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nın 5 oturumunun ardından milyonlarca öğrencinin 2016 LYS sonuçları açıklamasının meraklı bekleyişi başladı. Son yıllarda modern teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak eskiden yaklaşık 1 ay sonra açıklanan sınav sonuçlarını, artık 1 hafta gibi çok erken süreler içerisinde açıklamaya başlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaklaşık olarak Lisans Yerleştirme Sınavı’nın son oturumunun üzerinden 2 hafta geçmesine karşın henüz sonuç açıklaması gerçekleştirilmedi. Bu yüzden milyonlarca öğrenci halen ÖSYM’den gelecek 2016 LYS sonuçları açıklamasını büyük bir merak ile bekliyor. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen YGS’ye katılarak 180 barajını geçebilen milyonlarca öğrenci haziran ayı sonunda 5 oturum şeklinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavlarına katıldı.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milyonlarca öğrencinin eğitim ve hatta kariyer planlamasını doğrudan etkileyecek bir gelişme olan ÖSYM’nin Lisans Yerleştirme Sınavı uygulamasında kaç puan aldıklarını öğrenebilmeleri için 2016 LYS sonuçları açıklamasının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından henüz 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları için resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bu yüzden erteleme olup, olmadığı bilinmese de milyonlarca öğrencinin özellikle de sosyal medya platformları üzerinde sıklıkla konuşmakta olduğu konuların başında gelen 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı belli. ÖSYM’nin sınav takviminde 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yer alıyor.

ÖSYM tarafından 2016 LYS sonuçları açıklamasının henüz yapılmamasının 2 nedeni bulunuyor. Birinci neden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin devam eden KPSS tercih atamaları, YDS tercih uygulamaları ve 2016 Lisans KPSS sonuçları uygulamaları dolayısı ile yoğun bir takvime sahip olmasıdır. İkinci neden ise Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatilinin bu sürece denk gelmesidir. Her iki nedenin de karışıklığa veya hataya mahal vermemesi adına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 LYS sonuçları açıklamasının bir süre gecikmeli olarak 18 temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması yapılır, yapılmaz milyonlarca öğrenci elektronik ortam üzerinde ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS oturumlarına göre ve YGS puanları ile birleştiğinde ortaya çıkan en son ve uygulanacak LYS puanlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabilecek. Öğrenciler, ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzerinde LYS sonuçları açıklamasını ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ ile öğrenebilecek. 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuç açıklaması ÖSYM tarafından elektronik ortam üzerindeki ‘Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden yapılacak. Bu ekran üzerinden milyonlarca öğrenci hem YGS puanları, hem LYS puanları hem de LYS-YGS toplam puanları ile başarı sıralarını görebilecek. Bu sayede ÖSYM 2016 Üniversite Tercih Kılavuzu kapsamında üniversite kontenjanları ve şartları çerçevesinde üniversite tercihlerini yine ÖSYM’nin web hizmetleri aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı