Gazete Vatan Logo

2015 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Kurban Bayramı ülkemizde bu yıl 24 Eylül Perşembe gününe denk gelecek. Kurban Bayramı tatili hangi günler? Bu yıl bayram tatili kaç gün sürecek detayları haberimizde.

2015 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı, Hicri Takvim'e göre her yıl Zilhicce ayının 10. gününü takip eden 4 gün boyunca idrak ediliyor.

Arefe günü: 23 Eylül Çarşamba (1/2 Gün)

Kurban Bayramı 1. gün: 24 Eylül Perşembe

Kurban Bayramı 2. gün: 25 Eylül Cuma

Kurban Bayramı 3. gün: 26 Eylül Cumartesi

Kurban Bayramı 4. gün: 27 Eylül Pazar

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan tanıma göre Kurban Bayramı günleri "Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe’de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleri" olarak tanımlanıyor.

OKULLAR BAYRAMDAN SONRA AÇILACAK

Belediye başkanları ve turizmciler, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e, yani Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasını talep etmişti.

Başbakan Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelendiğini duyurmuştu: Böyle öğrencilerin yaz tatili, 14 Eylül'den 28 Eylül'e kadar uzamıştı.

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun açıklaması şu şekildeydi :

"Öngörülen planlama 14 Eylül'de okulların açılmasıydı ancak 24 Eylül'de yani bir hafta sonra, arifeyi de içine alırsak neredeyse bir hafta sonra, Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Kurban Bayramı da bu yıl tam hafta ortasına denk geliyor dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu, özellikle geri dönüşler ve diğer konular da dahil olmak üzere, Kurban Bayramı sonrasına eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara şubat ayında tedbir almaya başlamıştık. Hem onlara bir teşvik ama onun kadar önemlisi Kurban Bayramı'nın da bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, başlamış olsa bir ilden bir ile gidecek olan öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı'nı o ulviyet içinde geçirebilmelerini teminen her iki bakanımıza da dün akşam talimat verdim ve okulların açılışını 28 Eylül Pazartesi gününe erteledik.

Haberin Devamı