Gazete Vatan Logo

2015 hedeflerini aştı!

2015 hedeflerini aştı!

- Turizm sektörünün yenilikçi ve müşteri memnuniyetine odaklanan lider ismi Jolly 2015’i hedeflerinin üzerine ulaştığı bir yıl olarak geride bırakıyor. 2015 için yüzde 25’lik büyüme hedeflemesine rağmen, yüzde 30 oranında büyüyen Jolly Tur, 2016’ya müşteri memnuniyetine odaklı trend yaratacak iddialı yeni projeleri, yeni seyahat paketleri, avantajlı indirim kampanyaları, yeni reklam filmi ve devrim yaratacak stratejisiyle giriyor. Marketing bütçesini yüzde 100’ün üzerinde artıran Jolly Tur, 2016’da yüzde 50’lik büyüme hacmine erişmeyi planlıyor.

Jolly Tur, 2015 performansını, 2016 planlamalarını paylaştığı basın toplantısında sektörde yaşananlar ve turizmin 2016 geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Büyük bir katılımla gerçekleştirilen basın toplantısına Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ve tüm departman müdürleri katıldı. Açılış konuşmasını Sn. Mete Vardar'ın yaptığı toplantıda Genel Müdür Figen Erkan 2015 yılı verilerini, 2016 planlamalarını ve hedefleri aktarırken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar da turizm teknolojilerine yaptıkları yatırımları aktardı.

Tend yaratacak kadar güçlü yenilikleri arasında marketing bütçesini yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9.500.000 TL’den 20.000.000 TL’ye çıkarması da yer alıyor. Jolly Tur, devrim niteliğindeki bu kararıyla iç pazarda; Rusya başta olmak üzere çevre ülkelerde yaşanan sorunlar paralelinde yurtdışından gelecek turistin azalacağı öngörüsüyle iç turizmi canlandırmaya odaklandı. İndirimler ve çok avantajlı seyahat paketleri bu yönde alınmış kararlardan bir diğeri.Belirlediği hedefler ve bu hedefe ulaşmak yönünde geliştirdiği proje ve stratejilerle “Tüm Jolly Tur İle Tatile” misyonu için bu yıl çok daha güçlü bir adım atan Jolly Tur, 2016’yı Jolly Tur’un her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm planlamalarının merkezinde müşteri memnuniyeti yer alıyor. Yüzde 100 müşteri memnuniyetine odaklanmış yapısıyla geçtiğimiz yıllarda “ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Belgesi” ve “Tüketici Memnuniyeti Ödülü”nün sahibi olan Jolly Tur, bu yıl yine müşteri memnuniyetine odaklanan projeleriyle sektörde turizm sektöründe “Jolly’nin yılı” olarak ilan etti.

HEDEFİNİ AŞTI, YENİ HEDEF İÇİN YOL ALMAYA BAŞLADI

Haberin Devamı

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2015’te ulaştıkları göz kamaştırıcı başarıya dikkat çekerken, 2016’yı belirledikleri hedeflerle çok daha başarılı bir yıl olarak geride bırakacaklarını açıkladı. Bu yöndeki tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Vardar, şöyle konuştu: “2015 için yüzde 25’lik büyüme hedefi belirlemiştik. Ancak, 2015’i hedeflerimizin üzerinde büyüme rakamlarına ulaştığımız verimli ve başarılı bir yıl olarak geride bıraktık. Türkiye’de yaşanan sıkıntılara rağmen, ulaştığımız büyüme hacmi yüzde 30 oldu. Bu başarılı tabloyu yaratmamızda müşteri memnuniyetine odaklanmış ve sektörde trend yaratacak kadar güçlü yeni ürünlerimiz kadar, izlediğimiz strateji de etkili oldu. Şimdi, “Tüm Türkiye Jolly Tur İle Tatile” misyonumuz çerçevesinde 2016’ya odaklandık. 2016 için yüzde 50’lik büyüme hedefi belirledik. Hedeflerimizi bu denli yukarı çekmemizdeki en önemli etkenlerden biri Rusya başta olmak üzere çevre ülkelerden Türkiye’ye gelecek turist sayısındaki önemli düşüş beklentisi. Biz, Jolly Tur olarak belirlediğimiz büyüme hedefiyle Türkiye’nin iç turizmdeki canlılığını artırarak olası kayıpları telafi etmeye kararlıyız. Yüzde 50’lik büyüme hedefine ulaşmamızda marketing bütçemizi yüzde 100’ün üzerinde artırmış olmamız en önemli araçlarımızdan biri olacak. Diğer yandan, dijital ve mobil alanda yaptığımız yeni yatırımlar, Türkiye’de bir ilk olan yeni seyahat paketlerimiz, çarpıcı orandaki indirimlerimiz ve avantajlı seyahat paketlerimiz bu hedefe ulaşırken diğer önemli enstrümanlarımız. Hazırlıklarını tamamladığımız tüm projelerimizle 2016’da Türkiye turizmini yükseltmeye odaklanacağız. Şimdiden 2016’nın Jolly’nin yılı olacağını Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise, sektör açısından son derece önemli ve kritik bir sezon olacak 2016’da da Jolly Tur’un bir kez daha sektörün zirvesinde yer alacağının altını çizdi. 2016’da sektörün dış pazarlardan kaynaklanabilecek eksikliklerini iç pazar ile doldurmayı hedeflediklerini “2016 için uygun fiyatlar, avantajlı indirim kampanyaları başlattık. Yurtdışındaki durumu gözönüne alarak otellerle fiyatları cazip ve satılabilir seviyelerde tuttuk. Bunu pekiştirmek için marketinge, reklama ciddi yatırım yapıp tatilcileri bilinçlendirirken, tatil denince akla net olarak ifade edebilirim.” vurgulayan Erkan, şöyle devam etti:gelen ilk ismin Jolly olmasına odaklandık. 2015, Jolly Tur için çok verimli bir yıl olarak geride kaldı. Gelecek yıl önemli ve kritik bir sezon olmasına rağmen, 2016’yı kaparken de aynı başarıyı yakalayacağımızdan eminiz.”

Haberin Devamı

CİRONUN YÜZDE 60'I YURTİÇİ ERKEN REZERVASYONDAN GELECEK

Haberin Devamı

Figen Erkan’ın dikkat çektiği konulardan biri de 23 Kasım 2015 itibariyle başlattıkları erken rezervasyon döneminin üzerinden henüz 15 gün geçmiş olmasına rağmen, bir önceki dönem ile karşılaştırıldığında yüksek volümlü sonuçlar elde etmeleri oldu. Erken rezervasyon dönemini yüzde 50’ye ulaşan indirimlerle başlattıklarını belirten Erkan, kampanyaların, Mayıs 2016 sonuna Erkan, erken rezervasyonun, müşteriler açısından giderek daha çok tercih edilen bir yöntem olduğuna ve bu yöndeki tercih eğiliminin daha da yükseleceğine de dikkat çekti. Erken rezervasyonla tatil yapan müşteri sayısının toplam müşteri içindeki yerinin oldukça büyük oranlara ulaştığının altını çizen Erkan, Jolly Tur’un 2015 yılında genel cironun yüzde yüzde 55’ini erken rezervasyon ile elde edildiğini belirterek, bu yöndeki 2016 hedefini ise yurtiçi cirosunun yüzde Bu arada Jolly Tur’un “erken rezervasyon iptal güvence sigortası” da devam ediyor. Erken rezervasyon sigortasının yarattığı en önemli fırsatlardan biri de, misafirlerin kasım ayında rezervasyon yaptırmaları halinde bile, tatil için belirlenen tarihin 72 saat öncesinden iptal hakkına sahip olmaları. Misafirler, 10 TL’den başlayan fiyatlarla bu güvenceye sahip olabilirken, yurtdışı ve cruise turlarında ise bu güvence, “seyahat koruma paketleri” ile sağlanıyor.

YURTİÇİNDE MEMNUNİYETE ODAKLI YAPI, HEDEFLERİN ÜZERİNDE BÜYÜTTÜ

Haberin Devamı


60’ını erken rezervasyonla elde etmek yönünde belirlediklerini açıkladı. Jolly Tur’un “yurtiçi turları” açısından 2015, son yılların en iyi dönemlerinden biri olarak geride kaldı. 2015 için belirlediği hedefleri yurtiçinde de aşan Jolly Tur, 2015’te yüzde 32’lik büyümeye ulaştı. Jolly Tur’un ulaştığı büyüme oranında müşteri memnuniyetine odaklanan kaliteli hizmeti, işbirliği yaptığı otellerin müşteri memnuniyetinden tam puan alması ve sayısını artırdığı ürün çeşitliliğinin yanı sıra güçlü satış ve operasyon ekibi önemli etkenler oldu. Jolly Tur’un yurtiçinde ulaştığı parlak büyüme oranında bir başka önemli etken ise, 2015 sezonunda dış pazardan oluşan boşluğun iyi değerlendirilmesi oldu. Jolly Tur, bu boşluğu, müşteri memnuniyeti misyonuyla çalışan otellerle yaptığı işbirlikleri ve sunduğu uygun Yurtiçi turlarda erken rezervasyon dönemini yüzde 50’ye ulaşan indirimlerle açan Jolly Tur, geçen yıl yurtiçi turlardan elde ettiği cironun yüzde 55’ine erken rezervasyonla ulaşmıştı. Bu yıl ise tüm turlarda olduğu gibi hedefi yükselten Jolly Tur, ciro içindeki erken rezervasyon fiyatlarla doldururken, kapasitesini ve pazar payını da artırdı.yüzde yüzde 50 artış üzerine kurulu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN ÖZEL UÇUŞLARLA DÜNYAYI KEŞFETTİRECEK

Jolly Tur hemen tüm turlarında olduğu gibi “yurtdışı turları”nda da 2015’i verimli ve başarılı bir yıl olarak geride bırakırken, trend yaratacak yenilikleriyle 2016 yılını çok daha başarılı bir yıl olarak rağmen, 2015’i, belirlediği yüzde 28’lik büyümeye ulaşarak geride bıraktı. Jolly Tur, yetkililerinin bu noktada geçmiş yıllardan farklı olarak 2015 yılında cironun kur vb. değişkenlere rağmen artmasındaki en önemli etken olarak yeni destinasyonlar, paketler ve kalitenin uygun Diğer yandan, yurtdışı cirosunun yüzde 30’luk bölümünün erken rezervasyon kapsamında gerçekleştirildiği yurtdışı turlarda 2016 için bu yönde belirlenen hedef ise yüzde 40 oldu.

Erken rezervasyon kapsamında yurtdışında yeni yılı 300 euro’ya varan indirimlerle karşılayan Jolly Tur’un yurtdışı turlarında yenilikler ve yeni destinasyonlarla başarının grafiği çok daha yükselecek. Jolly Tur’un bu kapsamda “özel uçuşlar” Türkiye açısından bir ilk özelliğini taşıyor. Bunlardan biri Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen “Direkt Özel Uçuşlarla Ibiza”. “Özel uçuş” kapsamındaki diğer ürün ise, “Direkt Özel Uçuşlarla Lapland Kuzey Işıkları”. THY’nin yeni başlattığı “Direkt Miami Uçuşlarıyla Doğu Amerika Turları” ve “Baştanbaşa Fas Turları”, Jolly Tur’un 2016’da yurtdışı turlar kapsamındaki diğer yenilikleri arasında yer alıyor. Jolly Tur’un yurtdışı turlar kapsamında altı çizilmesi gereken bir diğer önemli çalışması ise yurtdışındaki kayak destinasyonlarını çok daha cazip ve kolay satın alınabilir hale getirerek Türk kayak severlerin Türk zincir otellerde konaklamasını sağlamak. Jolly Tur, son Jolly Tur’un yurtdışı turları, bu yıl da “seyahat koruma paketi” ile güvence altına alınmış durumda. Bu çerçevede başta vize alamamak da dahil olmak üzere misafirlerin karşısına çıkabilecek tüm olumsuzlukları dikkate alan Jolly Tur, son dakika aksiliği olarak vize çıkarılamaması, işten çıkartılma ve sağlık sorunları gibi gelişmeleri göz önüne alarak özel bir güvence sistemi geliştirdi. Jolly Tur ekibi, mazeretlerin belgelenmesi durumunda küçük bir kesintiyle tur bedelini iade ediyor. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan 2016 sonunda hayata geçmesi planlanan vizesiz Avrupa uygulamasına da hazırlıklar yapmakta olduklarını ve bu uygulama ile geçirecek. Jolly Tur, kurlarda yaşanan dalgalanmaya ve seçim trafiğine fiyata satılmasını gösterdiler.

birkaç yıldır ağırlık verdiği bu projesini bu sene de aynı yoğunlukta sürdürecek.

yurtdışına talebin daha da artacağını öngördüklerini belirtti.

CRUISE TURLARINDA ÜÇLÜ STRATEJİYLE YÜZDE 60 BÜYÜME

Son dört yıldır “cruise turları”na da uygulanan erken rezervasyon ve ürün yelpazesindeki genişlemeyle birlikte bu turlara yönelik talebi artıran Jolly Tur, en parlak büyümeTur, 2016 'da aynı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor. Geçen yıl erişilen bu parlak büyüme oranlarının bu yıl da devam ettirilme kararı alınmasında üç önemli etken söz konusu. Bunlardan biri, erken rezervasyon kapsamındaki avantajlı fiyatlarla ekonomik bir rota çizilmesi, diğeri dünyanın farklı coğrafyalarındaki yeni rotaların cruise turlarına eklenmesi, bir diğer en önemli etken ise, ultra lüks gemi çeşitliliğinin maksimize edilerek seyahat kültürü Öte yandan, 2015 yılında cruise turlarından elde edilen cironun yüzde 40’ını erken rezervasyondan elde eden Jolly Tur, 2016 için bu oranı yüzde 50 olarak belirlemiş durumda.

Adriyatik, Kanarya Adaları ve Yunan Adaları’ndan sonra 2014 yılında Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Amerika ve Yeni Zelanda’yı da cruise turlarına ekleyen, ardından özellikle nehir turlarına da odaklanan Jolly Tur, 2016 yılında da aynı stratejiyi izlemeye devam edecek. Misafirlerine dünyanın tüm nehirlerinde yolculuk yaptırmak için ürün çeşitliliğini bu yıl da geliştirmeye odaklanan Jolly Tur’un cruise turları kapsamında odaklanacağı diğer turlardan biri de yüksek A+ misafirlere geniş bir yelpazede hizmet verilmesi.