Gazete Vatan Logo

2013 falından 750 binlik satış çıktı!

Nissan Türkiye, Japonların Avrupa’daki parlayan yıldızı oldu

Geçen yıl yüzde 10 daralan satışlara karşın, binek otomobilde en çok satan 10 marka arasına giren Nissan Türkiye, Japonların Avrupa’daki parlayan yıldızı oldu.

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, “Türkiye, önceki yıllara oranla daha düşük bir büyüme gösterse de dünya ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu da markamıza yansıdı. Türkiye, Nissan’ın Avrupa’da en çok araç sattığı 4’üncü pazar haline geldi” dedi.

Geçen yıl 20 bin 120 araç sattıklarını hatırlatan Sancaktaroğlu, özellikle Qashqai ve Juke ile pazarda söz sahibi olduklarını kaydetti.

İlkim Sancaktaroğlu, 2013’le ilgili hedeflerini şöyle aktardı:

“Bu yıl, ekonomik büyüme için farklı görüşler olsa da büyümenin yüzde 3 ile yüzde 5 bandında olacağını ve bu ortamda toplam pazarın 750 bin civarında olacağını öngörüyoruz. Nissan olarak mevcut ürün gamı ile 2012 satış seviyesini korumayı ve 20 bin adet seviyesinde satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Geçen yıl Kasım ayında devreye soktuğumuz Carbook Kurumsal Kullanılmış Araç operasyonumuzla, yeni araç müşteri memnuniyetindeki performansımızı kullanılmış araçlarda da sağlamayı ve bu yıl 4 hizmet noktası daha hizmete açmayı istiyoruz.”

Haberin Devamı