Gazete Vatan Logo

2.5 milyon ağaca konacak!

Üçüncü havalimanının bilançosu: 1.8 milyon ağaç taşınacak, 657 bin ağaç ise kesilecek

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı, bölgedeki 2.5 milyon ağacı etkileyecek. 1.8 milyon ağaç taşınacak, 657 bin ağaç ise kesilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ulaştırma Bakanlığı Bilgi Edinme Birimi’ne başvurarak, İstanbul’a yapılacak yeni havaalanı ile ilgili sorular yöneltti. Bakanlık Müsteşarı Habib Soluk tarafından verilen yanıtta havaalanı nedeniyle 1.8 milyon ağacın taşınacağı 657 bin ağacın da kesileceği belirtildi.

61.7 milyon metrekare

Öztrak’a yanıtında havalimanın yerinin “meteorolojik”, “topoğrafik” ve “seyrüsefer” koşulları göz önünde bulundurularak seçildiğini belirtilen Soluk, şunları söyledi: “Projenin 61 milyon 720 bin metrekaresi ormanlık alan arazisidir. Buradaki ağaçlardan 657 bin 950 adedi ömrünü tamamlamış ve orman emvaline kazandırılması zaruri ağaç miktarıdır. 1 milyon 855 bin 391 adet ağaç ise taşınabilecek durumdadır. Taşıma ve benzeri işlemler kamulaştırma kapsamında mevzuata uygun olarak yapılacaktır. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nce izin verilmesi durumunda maliyeti proje sahibince karşılanmak üzere başta Arnavutköy ve Eyüp Belediyeleri olmak üzere yakın belediyeler ile gerekli görüşmeler yapılacak, bir çalışma programı oluşturulması sağlanacak, bölylece kesilecek ve taşınacak ağaçlar belirlenerek çalışmalar ilgili kuruluşlar ile koordineli olarak yürütülecektir.”

Haberin Devamı