Gazete Vatan Logo

17-22 Şubat arasında kar yağışı olabilir

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şubat ayında İstanbul’daki hava durumuna ilişkin twitter’daki hesabından açıklama yaptı.

17-22 Şubat arasında  kar yağışı olabilir

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şubat ayında İstanbul’daki hava durumuna ilişkin twitter’daki hesabından açıklama yaptı. Prof. Dr. Şen “Batı bölgeleri hafta sonu kuvvetli yağışlar bekliyor. Tüm yurtta sıcaklıklar artıyor, ortalamaların 6-7 derecenin üzerinde. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar ortalamalara gerileyecek, takip eden hafta sonu da kar olasılığı artacak görünüyor. Yurtta 17-22 Şubat arasında kar olasılığı var. Bu olasılık 1-2 gün önceye de gelebilir, 1-2 gün sonraya da kayabilir” dedi.

Avrupa’da kara kış

TRT Haber’in haberine göre ise, Rusya’nın başkenti Moskova’ya kış ortalamasına göre bir aylık kar, iki günde yağdı. 60 yılın kar yağışı rekoru kırıldı, kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Moskovalılar, sokağa kayaklarıyla çıkarken, kentte şimdiye kadar 1 milyon 200 bin metreküp kar temizlendi. Moskova yakınlarında yolları açmak için ordu da devreye girdi. 2 binden fazla ağaç, karın ağırlığına dayanamayarak elektrik tellerinin üzerine devrildi. Moskova okullar bir gün tatil edildi.Tipi nedeniyle çok sayıda uçak seferi iptal edildi.

Haberin Devamı