Gazete Vatan Logo

150 kişilik dev orkestra “kardeşliği” haykıracak

Tarihin en önemli bestecilerinden Ludwig van Beethoven’ın görkemli bestesi 9’uncu Senfoni, 2 Şubat Perşembe akşamı Zorlu PSM'de hayat bulacak...

150 kişilik dev orkestra “kardeşliği” haykıracak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin öncülüğünde gerçekleşen konserde, genç yaşta Devlet Çoksesli Korosu'nun sanat yönetmeni ve şefi pozisyonuna yükselmeyi başaran Cemi'i Can Deliorman, orkestra yönetmenliğini üstlenecek. Henüz 33 yaşında orkestrayı yönetecek olan Deliorman, 9'uncu senfoninin önemini “Hiç kuşkusuz tarihinin en önemli kültür mirasları arasında Beethoven’in eserleri var. Bu miras içinde 9’uncusenfoni tüm insanlığa barış çağrısı yapan önemli bir başyapıt. Bestecinin kullandığı yenilikçi müzik dili ve hümanizmi ise yaşadığı dönemin önemli kırılma noktalarından biri” şeklinde vurguluyor. Klasik müziği demokrasiye benzeten Deliorman “Klasik müziğin insan hayatındaki en önemli yeri çoksesliliğidir. Birbirinden farklı seslerin, enstrumanların, melodilerin, ritmlerin ve tınıların bir uyum yahut uyumsuzluk içinde beraber olabilmesi adeta demokrasinin başka bir tarifi gibi” diyor.

Orkestradaki koro yönetmenleri ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde repetitör olarak çalışan Paolo Villa, TRT İstanbul Gençlik Korosu ve İstanbul Devlet Orkestrası Çocuk Korosu'nun kurucusu olan; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Haliç Üniversitesi'ndeki çalışmalarının yanı sıra geniş repertuvarıyla tanınan Gökçen Koray ve Ahmet Adnan Saygun'un öğrencilerinden, TRT Gençlik Korosu'nun yanı sıra ODTÜ Çoksesli Korosu'nu da yönetmiş Seval Irmak.

Haberin Devamı

Ayrıca Dilruba Akgün, Nesrin Gönüldağ, Bülent Külekçi ve Suat Arıkan da solist olarak orkestrada yerini alacak. Sahnede müzikseverlerin karşısına 150 kişinin üzerinde dev bir sanatçı kadrosu çıkacak.

(2 Şubat Perşembe, 20:00, 65 dakika)