Gazete Vatan Logo

137 milyon TL yatırımla 100 yeni mağaza açacak

DeFacto, ilk 6 ayda yatırımlarına devam ederek yurt içinde ve yurt dışında büyümesini sürdürdü.

137 milyon TL yatırımla 100 yeni mağaza açacak

DeFacto, ilk 6 ayda yatırımlarına devam ederek yurt içinde ve yurt dışında büyümesini sürdürdü. Hedeflerinin üzerine çıkarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 büyüyen şirket, 1 milyar 190 milyon TL ciro elde etti. DeFacto, 6 aylık dönemde 41 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 439’a çıkardı.

DeFacto CEO’su İhsan Ateş, geleneği bozmayarak bir kez daha hedeflerinin üzerinde büyüme sağladıklarını belirtti. Ateş, şunları kaydetti: “Yurt içinde 329, yurt dışında 110 mağazaya ulaştık. Sene sonuna kadar toplam 137 milyon TL’lik yatırımla 100’den fazla yeni mağaza açmayı ve mağaza sayımızı 500’ün üzerine, hizmet verdiğimiz ülke sayısını 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Kazakistan, Irak, Mısır, Belarus, Kosova, Fas, Arnavutluk, Gürcistan, Rusya, Ürdün, Lübnan ve Suudi Arabistan’da yeni mağazalar açarken, Türkiye dışında 32 ülkede e-ticaret sitesi ile satış yapıyoruz. Bu yıl sonuna kadar e-ticaret sitemize 31 milyondan fazla ziyaretçi gelmesini bekliyoruz ve 3 milyon ürün satmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

DeFactoBaby koleksiyonu
İhsan Ateş, müşterilerinin uzun zamandır beklediği bebek koleksiyonunu satışa sunduklarını açıkladı, Ateş, “Bebek kategorisi çok hızlı büyüyen bir segment. Pazarda çok ciddi bir talep, dolayısıyla büyük bir potansiyel var. Biz de iddialı hazırlandık ve 0-2 yaş grubunu yüzde 100 organik pamuk kullanarak ürettik. Bayram öncesi satışa başladık ve ilk günden büyük bir ilgi gördü” dedi.