Gazete Vatan Logo

13 yaşında trafik canavarı

İstanbul Sancaktepe’de önceki gün meydana gelen minibüs kazasında 2 çocuk can vermişti. 15 yaşındaki ağabeyi S.A. ile babasının minibüsüne binip kullandığı belirtilen 13 yaşındaki R.A., ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı. Baba İlhan Askerler serbest bırakıldı

13 yaşında trafik canavarı

Sancaktepe’de, önceki gün sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüs, sokakta oyun oynayan 9 yaşındaki Efe Yavuz Tepe ile çarptığı binada 4 yaşındaki Elif Dursun’un ölümüne neden olmuştu. 2 çocuğun da yaralanmasına neden olan minibüsü kullanan R. A. (13) ile babası İlhan Askerler karakoldaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevkedildi. R.A. savcılık sorgusunda, arabanın anahtarını babasının özel çekmecesinden aldığını, abisi S.A. (15) ile araca binerek hareket ettiklerini söylediği öğrenildi. R.A., aracın çalıştıktan sonra hareket ettiğini, 50 metre gittikten sonra aracın kayarak eve çarptığını, kaza üzerine olay yerinden kaçtığını söylediği belirtti.

Dedesinin evine kaçmış

Baba İlhan Askerler ise olay günü saat 16.00 sıralarında eve gelerek uyuduğunu ve saat 18.00 sıralarında eşinin kendisini uyandırması ile kazadan haberdar edildiğini ifade etti. İlhan Askerler, gece geç saatlerde dedesinin evinde bulduğu oğlu R.A.’yı polise teslim ettiğini öğrenildi. İfadelerin ardından baba İlhan Askerler serbest bırakılırken, R.A., “bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü ve birden çok kişinin yaralanması” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbeti 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, sorgusunu yaptığı R.A.’nın tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı