Gazete Vatan Logo

13 Haziran'da Adana'da

Kanserle Dans Derneği, 13 Haziran Cumartesi günü ‘Anadolu Jinekoloji Sohbetleri’nin ilkini gerçekleştirmek üzere Adana’ya geliyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek seminer, 10:00 – 13:00 saatleri arasında herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Özellikle Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaygın olan rahim ağzı ve yumurtalık kanseri hakkında halkı önlem ve tedavi için bilgilendirmeyi amaçlayan seminere pek çok uzman doktor katılacak.

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Prof. Dr. Alper Sevinç, Prof. Ali Ayhan, Prof. Cansun Demir, Prof. Dr. Aytekin Altıntaş, Psikolog Prof Dr. Kamuran Elbeyoğlu ve Uzman Diyetisyen Dilşat Baş’ın konuşmacı olacağı seminer ile özellikle kadınların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de kanser tarama ve tedavilerinde son durum, erken teşhisin tedavide önemi, yeni yöntemler ve daha pek çok konuda uzmanlar tarafından bilgi verilecek.

‘Kadınlara Kulak Verelim’ adlı bölümde ise kanserle yaşayan veya kanseri yenen kadınlar da hikayelerini paylaşacak. Seminerin sonunda bir festival de gerçekleştirilecek. Sağlık festivalinde, Adana bölgesinde yer alan kadın derneklerinin ürünlerinin satılacağı standlar bulunacak.

Jinekoloji Sohbetleri Anadolu’da Devam Edecek

Haberin Devamı

Kanserle Dans Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Anadolu Jinekoloji Sohbetleri’ Türkiye’nin pek çok ilinde Eylül ayından itibaren devam edecek.

2013 yılında kurulan Kanserle Dans Derneği, kanser hastaları ve hasta yakınlarına, kanser hastalığı teşhisi, tedavisi, tedavi sonrası süreçlerinde mümkün olan tüm desteği vermek için çalışıyor; halkı bilinçlendirme amaçlı etkinlikler ve seminerler düzenliyor.

Kanserle Dans Derneği Hakkında

Kanserle Dans Derneği, Amerika’da yaşayan iki eski okul arkadaşı Esra Ürkmez ve Ebru Toktaş tarafından kuruldu. En yakınlarının kanserle mücadelesine tanık olan dernek kurucuları, deneyimlerini diğer hastalar ve hasta yakınları ile de paylaşmak istedi. Ürkmez ve Toktaş bu amaçla ilk olarak 2012 yılının mayıs ayında bir blog açtı. Kısa sürede gördükleri ilgi büyüdü ve 2013 yılında Kanserle Dans Derneği kuruldu. http://www.kanserledans.org Kanserle Dans Derneği, kanser hastaları ve hasta yakınlarına, kanser hastalığı teşhisi, tedavisi, tedavi sonrası süreçleri ve kansere yakalanma riskini azaltma konularında İngilizceden çevrilmiş bilimsel araştırma kaynaklı bilgi aktarıyor. Hastalara ve hasta yakınlarına psikolojik destek sağlıyor. Yayınladıkları pek çok video, dağıttıkları ücretsiz kitaplar ile kanser hastalıkları, erken teşhis, tedavi ve daha pek çok konu hakkında bilgi veriyor. Pek çok hastaya ücretsiz terapi, avukat, diyetisyen hatta moral amaçlı dans dersleri desteği sağlıyor.

Kanserle Dans Derneği, Türkiye’nin önde gelen doktorları ve hastaneleri ile işbirlikleri, ortak projeler gerçekleştiriyor; insanların bu hastalığa karşı bilinçlenmesi için çalışıyor.

Haberin Devamı