Gazete Vatan Logo

1000 TL Sosyal yardım bilgileri sorgulama nasıl yapılır? Sosyal yardım desteği ne zaman yatırılacak?

Corona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal yardım desteği ödemeleri devam ediyor. Salgın nedeniyle çalışmayanlar ve ihtiyaç sahibi aileler de internette sıklıkla Sosyal yardım destekleri kimlere verilecek? 1000 TL Sosyal yardım bilgileri sorgulama nasıl yapılır? Sosyal yardım desteği ne zaman yatırılacak? sorularını aratıyor. İşte 1000 TL Sosyal Yardım Desteği detayları ve e-Devlet ile sorgulama ekranı…

1000 TL Sosyal yardım bilgileri sorgulama nasıl yapılır? Sosyal yardım desteği ne zaman yatırılacak?

Corona virüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye verilecek olan 1000 TL sosyal yardım desteği ödemeleri devam ediyor. Sosyal yardım desteğinden faydalanmak isteyen çoğu kişi Sosyal yardım destekleri kimlere verilecek? 1000 TL Sosyal yardım bilgileri sorgulama nasıl yapılır? Sosyal yardım desteği ne zaman yatırılacak? sorularını araştırıyor. İşte 1000 TL sosyal yardım desteği ile detaylar…

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ NEDİR?

Corona virüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' çercevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere verilen ödemelerdir.

1000 LİRA SOSYAL YARDIM DESTEKLERİ KİMLERE VERİLECEK?

Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım parası başvuru süreci hakkında bilgi verirken bu ödemelerden yararlanmak için herhangi bir başvuru gerekmediğini belirtmişti.

Düzenli merkezi sosyal yardımlardan faydalananlar sosyal yardım ödemesini alabilecek. Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programından faydalanan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın corona virüs nedeniyle açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen sosyal destek ödemeleri 1 Nisan itibariyle başladı.

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da, 1 ve 6 olanlar ayın 2'sinde, 2 ve 7 olanlar ayın 3'ünde, 3 ve 8 olanlar ayın 4'ünde; 4 ve 9 olanlar ayın 5'inde alacak.

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama, Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi; Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal yardım ödemesi sorgulama sayfası için tıklayın

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri'nden başvuru yapılabiliyor. Sosyal Hizmet Başvuru Merkezleri; ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi, sosyal hizmet müdahalesi ile takibinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik, danışmanlık hizmetlerinin kolay ulaşılabilir biçimde sunulmasından ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumludur.

Haberin Devamı

İl il Sosyal Hizmet Merkezleri'nin listesi için tıklayın