Gazete Vatan Logo

10 yıl duran AVM’ye ‘NOKTA’yı koydular

Sultangazi’de 2007’den bu yana bekleyen AVM arazisinde ‘TEMpoint’ adıyla yeni bir proje yükseliyor. Toplam 1.182 birimin yer aldığı projede metrekare fiyatı 4 bin 100 liradan başlıyor

10 yıl duran AVM’ye ‘NOKTA’yı koydular

İstanbul Sultangazi’de kaba inşaat halinde 10 yıldır çivi bile çakılmadan bekleyen alışveriş merkezi binası, ‘TEMpoint’ adıyla karma proje olarak yeniden hayat buldu. AVM’nin bulunduğu arsayı satın alan Ankaralı Nata Holding ile hasılat paylaşımı anlaşan Gül Proje, burada yine alışveriş merkezi, rezidans ve konuttan oluşan 885 milyon lira değerinde karma proje inşa edecek.

47 milyon euroya aldı

Alışveriş merkezinin hikayesi, 2007 yılına uzanıyor. O dönemde Milli Emlak’tan 55 milyon liraya arsayı satın alan Multi Turkmall ortaklığı, burada ‘Forum TEM’ adında bir alışveriş merkezi inşa edecekti. 2009 yılında Multi ile Turkmall’un ortaklığı bozulunca, inşaat durdu.

Bir yıl sonra binanın bulunduğu yaklaşık 75 dönümlük arsayı Atrium European Real Estate satın aldı. Bu şirket de herhangi bir işlemde bulunmadı ve inşaat metruk bir şekilde beklemeye devam etti. 2014’te Nata Holding, AVM’nin arsasını

47 milyon euroya satın aldı. Satın aldığı arazide hasılat paylaşımı modeliyle karma bir proje gerçekleştirmeyi hedefleyen Nata, Ocak 2015’te Gül Proje ile anlaştı.

Haberin Devamı

4 bin 100 liradan başlıyor

Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, toplam 885 milyon lira yatırımla 468 konut, 444 rezidans ve 270 mağazadan oluşan projede metrekare fiyatlarının 4 bin 100 liradan başladığını ifade ederek, “Proje tamamlandığında 1.2 milyar liralık tutar elde etmeyi hedefliyoruz. Projede yüzde 5 peşinat ve 36 ay sıfır faiz imkanı bulunuyor. Vade seçenekleri isteğe göre 120 aya kadar yükseltilebiliyor.” dedi.

AVM yıkılmadı

Sönmez Aydın, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz Mart’ta ön satışa çıkan proje büyük ilgi gördü. 2 ayda projenin yüzde 20’si satıldı. KDV’nin yüzde 1 olduğu projede, nakit ödemeler ve banka kredili ödemelerde yüzde 20 indirim yapılabiliyor.” Projenin bulunduğu arsada bulunan alışveriş merkezinin kaba inşaatı yıkılmadı. Gerekli testleri yapılan alışveriş merkezi binası, şimdiki projeye göre revize edilerek değerlendirilecek. Yeni AVM’de 270 mağaza bulunacak.