Gazete Vatan Logo

10 tonluk bombayı katırlarla taşımışlar!

Cizre’de 11 polisin şehit olduğu kanlı saldırıyı yapan teröristlerin 10 ton patlayıcıyı Suriye ve Irak’tan katırlarla ilçeye sokup maden ocaklarında kamyona yüklediği ortaya çıktı.

10 tonluk bombayı katırlarla taşımışlar!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bomba yüklü kamyonla düzenlediği intihar saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye gazetesinin haberine göre güvenlik kaynakları, hem Silopi-Cizre arasındaki dört kontrol noktasından hem de Şırnak-Cizre arasındaki noktalarda bütün araçların arandığını belirterek, kamyonun bu noktalardan geçmesinin mümkün olmadığını, bu sebeple Güçlükonak yolunun tercih edildiğini kaydetti.

X-ray’den geçemezdi

Cizre’ye 10 kilometre uzaklıktaki Kasrik Kalesi önünde bulunan güvenlik noktasında araçların fiziki ve teknik aramadan geçirildiğini kaydeden yetkililer, burada x-ray araması ile araçtaki kimyasal maddelerin dahi belirlenebildiğini kaydetti. Patlayıcı türünün uçaklarda kullanılan patlayıcılarla benzer özellik gösterdiğini dile getiren uzmanlar, tesiri yüksek bu patlayıcıların Irak ya da Suriye’den katırlarla geçmiş olma ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi.

Enkaz kaldırılıyor

Saldırının ardından büyük hasar gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası ve çevresinde, savcılar eşliğinde olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı. İnceleme ardından dün müdürlüğün hasar gören ek binasına büyük Türk bayrağı asıldı. Diğer tarafta ise iş makineleri eşliğinde binanın enkazları kaldırılmaya başlandı

Haberin Devamı

Asıl hedef yatılı okulmuş

Saldırının asıl hedefinin Cizre’yi Mardin ve Şırnak’a bağlayan karayolu üzerindeki Cizre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YÎBO) olduğu ortaya çıktı. Bu okulun bahçesinde kurulan konteynerlerde bir süredir bölgede operasyon yapan ve çoğunluğu özel harekâtçılardan oluşan yüzlerce polisin kaldığı ve her gün 06:00-07:00 sularında rutin operasyonlar için bölgeye hareket ettikleri belirlendi. Bomba yüklü kamyonun YİBO’ya hareket halindeyken Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği önünde görevli polisler tarafından fark edilmesi ve aracı durdurmaya çalışmaları sırasında patlatıldığı öğrenildi.