Gazete Vatan Logo

1 milyar dolarla rüzgarı tersine çevirecekler

Türkiye ile Avrupa arasında soğuk rüzgarların estiği bir dönemde Euler Hermes ile Alman DS-Concept, ihracatçıya destek olmak için el sıkıştı. Yapılan işbirliği ile ihracatçılara 1 milyar dolarlık kaynak sağlanacak

1 milyar dolarla rüzgarı tersine çevirecekler

Dünyanın lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes ve Almanya’nın önde gelen finans kurumu DS-Concept, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) güçlerini birleştirdiğini duyurdu. Euler Hermes ve DS-Concept stratejik işbirliği ile Türk ihracatçısına 1 milyar dolar kaynak yaratılacak.

Euler Hermes Türkiye Genel Müdür Özlem Özüner bu yıl Türkiye’nin mevcut ihracat pazarlarının iyileşme göstermesini beklediklerini belirterek, kaynağın kullandırılacağı sektörlerden biri olan hazır giyimde uluslararası alım heyetlerinin güvenlik endişelerinin azalması ile tekrar Türkiye’ye gelmelerini beklediklerini belirtti.

Nefes aldıracak

Özüner, hazır giyim sektörü için önerilerini paylaşarak, şunları söyledi:

“2017’de Türkiye’nin mevcut ihracat pazarlarının iyileşme göstermesini, alım heyetlerinin güvenlik endişelerinin azalması ile tekrar Türkiye’ye gelmelerini bekliyoruz. 2017’de yönelik daha yüksek katma değer sağlanan teknik tekstil alanında yapılacak yatırımlar ve e-ticarette değer zincirlerine dahil olabilirsek sıçrama yapacağımız bir yıl olabilir ve ihracatımız 19 milyar doları geçebilir.”

Haberin Devamı

DS-Concept Group Genel Müdür Yardımcısı Rene Pastor da “Türkiye ile Avrupa arasında soğuk rüzgarların estiği bir döneme denk düşen bu işbirliği sayesinde bu yıl Türk ihracatçısına 1 milyar dolar ilave kaynak yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Pastor, Euler Hermes ile yapacakları bu çalışmanın Türk ihracatçısına nefes aldıracağını sözlerine ekledi.

Finansman ilaç gibi gelecek

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, sancılı dönemde finansmana ulaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı. 2016’da Türkiye’nin ihracatının yüzde 75’e yakınını gerçekleştirdiği Avrupalı alıcıların Türkiye ziyaretlerini iptal ettiğini veya ötelediğini belirten Fayat, şöyle devam etti: “Bunun olumsuz yansımalarını 2016’nın son çeyreğinde ve yılın ilk iki ayında gördük. Özellikle bu sancılı dönemde finansmana erişim sektörümüz için her zamankinden daha büyük önem taşıyor. İşbirliği sayesinde ihracatçılarımız ihtiyaç duydukları finansmana hem çok hızlı hem güvenli, hem de çok uygun şartlara sahip olabilecek.”

Haberin Devamı