Gazete Vatan Logo

1 doktora 180 hasta!

Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tek kadın doğum uzmanı bulunduğu, yoğunluktan dolayı günde 180 hastaya bakmak zorunda kaldığı belirtildi

Hakkari’deki sağlık skandalı vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine ortaya çıktı. Uğur Akmaz isimli vatandaş numara almasına rağmen aşırı yoğunluktan dolayı yaklaşık 1 haftadır eşinin muayene olamadığını iddia etti. Akmaz, ”Eşim hamile. Haftalardır Hakkari Devlet Hastanesi’ne geliyoruz, hastanede doktor olmadığı için sürekli ‘Numara yok’ diyorlar. Randevu için internetten numara aldığımızda, ‘Sistem yenilendi’ diyorlar. 182’yi aradığımız zaman doktorun isminin yazmasına rağmen hastanede doktor olmuyor. Doktor olsa bile bir doktorla olmuyor. Sağlık Bakanlığından rica ediyoruz. Yetkililerin kadın doğum uzmanı göndermesini istiyoruz” dedi.

Ayakta duramıyor

Hakkari Devlet Hastanesi’nde tek kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mehmet Fetih Güçer’in günde 180 civarında hastaya baktığını belirten vatandaşlar, doktorun artık ayakta duracak halinin kalmadığına şahit olduklarını söylediler. Hastalar, ”Kentte bir kadın doğum uzmanı var. Bu doktor bir taraftan muayene yapıyor, diğer taraftan ameliyata giriyor. Doktor öyle bir hale gelmiş ki yolda yürüdüğü halde bile sağa sola savuruyor. Bazen yoğun bakım ünitesinin önünde sabahlarken o saatlerde doktorun halsiz ve bitkin haline şahitlik olduk” diyor. Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise, yeni uzman doktorların gelmesi için bakanlığa talepte bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Muayene kuyruğu

Eşini günlerdir hastaneye kontrole getirdiğini ancak bir türlü muayene ettiremediğini söyleyen Uğur Akmaz, “Tek doktor olduğu için bir türlü sıra gelmiyor. Zaten gelse de ayıracağı zaman kısıtlı” diyerek çözüm bulunmasını istedi.

‘2 haftadır yalnız çalışıyor’

Sağlık Sen Hakkari Şubesi sorumlusu Feysel Çiftçi, “Şu anda Hakkari Yüksekova’da iki, Şemdinli’de bir ve Hakkari Devlet hastanesinde bir tane kadın doğum uzmanı bulunmakta. 59. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası çekildi. Hakkari’ye mecburi hizmete gönderilmek üzere 4 kadın doğum uzmanı atandı. Bunlarda 2 tanesi Hakkari Devlet Hastanesi’ne atandı. Henüz göreve başlamadılar” dedi. Feysel Çiftçi, “Doktor Mehmet Fetih Güçer de buraya mecburi hizmetle geldi. Mecburi hizmet süresi 500 gün. Bu süreyi tamamlayan doktorlar gidiyor. 2 hafta önce Hakkari Devlet Hastanesi’nde 2 doktor çalışıyordu ancak diğer doktorun mecburi hizmet süresi bittiği için kendisi gitti. Mehmet bey 2 haftadır yalnız çalışıyor. Kendisi günde ortalama 120-130 hastaya bakıyor. Bunun içinde sezeryanı normal doğumu muayenesi de var” diye konuştu.

Haberin Devamı