Gazete Vatan Logo

1 ayda tahliye oldu! Karısını neredeyse...

Savcılık ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız ateşli silah alma ve taşıma’ suçlarından 23 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi. Tuncay S. iddiayı reddetti, savcı da tahliye istedi

1 ayda tahliye oldu! Karısını neredeyse...

İstanbul’da 1 ay önce polisin yaptığı operasyonla eşini öldürmesi son anda engellenen Tuncay S.’nin yargılandığı davada ara karar çıktı. Dava dosyasına göre olay şöyle gelişti: 3 yıllık evliliğin ardından 24 yaşındaki Özlem S., eşi Tuncay S.’nin (34) şiddet uyguladığı gerekçesiyle mart ayında polise sığındı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde temizlikçi olarak çalışan Özlem S., boşanma davası açıp bir arkadaşının evine yerleşti.

Barışmak isteyen Tuncay S., sürekli ret cevabı alınca sahte polis kimliği ve tabanca temin etti. 12 Nisan’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan eşinin çıkışını bir parkta beklemeye başladı. Bu sırada polisi arayan bir kişi, Tuncay S.’nin planını ihbar etti. Polis, Tuncay S.’yi yakaladı. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, Tuncay S.’yi 13 Nisan’da tutukladı. Savcılık ise 5 Mayıs’ta ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız ateşli silah alma ve taşıma’ suçlarından 23 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi. İlk duruşmada tutuklu sanık Tuncay S. iddiayı reddetti, savcı da tahliye istedi. Mahkeme, suç vasfının sanık lehine değişebilme ihtimali, delil durumu, tutukluluk süresi ve tutuklamanın tedbirden ibaret olmasını dikkate alarak Tuncay S.’nin tahliyesine karar verdi. 35 gün tutuklu kalan sanığın davası ertelendi. (Habertürk)

Haberin Devamı