Gazete Vatan Logo

1.5 milyon m2’lik yeşil alan

TOKİ, İstanbul’a dev bir yeşil alan kazandırıyor. Kayapark adındaki 1.5 milyon metrekarelik parkın ihalesi yapıldı

1.5 milyon m2’lik yeşil alan

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayabaşı’nda 1.5 milyon metrekare alanda gerçekleştirilecek Kayapark birinci etap rekreasyon alanı inşaatının ihalesi yapıldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kayaşehir Vadisi’nde kurulacak yeşil alanın 5.5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacağını belirtti. İhaleye 6 firmanın katıldığını aktaran Turan, en yüksek teklifin 88 milyon lira ile Ulaşım&Gürtaş Yapı İş Ortaklığı tarafından verildiğini bildirdi.

4 etaplık park

İhaleye verilen tekliflerin incelenmesinin ardından, ihaleyi kazanan yüklenici ile sözleşme imzalayıp en kısa sürede Kayapark’ın yapımına başlayacaklarını aktaran Turan, Kayapark’ın tamamlanması ile vatandaşların daha güzel ve doğa ile iç içe olan bir yaşam alanına kavuşacaklarını ifade etti. Turan, şöyle devam etti:

“Kayapark için ihalemizi yaptık. Parkın yapımına başlayıp İstanbul’u en kısa sürede yeşil bir alana kavuşturacağız. Parkımızı 4 etap halinde bitireceğiz. İhalesini yaptığımız 338 bin 803 metrekareden oluşan birinci etabın içerisinde sosyal alanlar olacak.”

Haberin Devamı