Gazete Vatan Logo

‘Zıtlaşmayacakları kanısındayım’

AK Partili Yazıcı, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili, “Partiyle, genel başkanla zıtlaşmayacakları kanısındayım” dedi

‘Zıtlaşmayacakları kanısındayım’

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı istifası beklenen başkanlarla ilgili konuştu. Yazıcı, dün Kanal 7’de katıldığı programda şunları söyledi:

“Biz başarıya odaklanmış bir siyasi partiyiz, kurumsal tarafımız ağır basar. Dolayısıyla bu süreçlerde ünitelerin hizmet üretimin beklenen hedeflere partiye taşımada gösterecekleri performans ve buna benzer ölçütler itibarıyla değerlendirmeler yapıyoruz, bu değerlendirmeler de önümüzdeki 2019’da yapılacak yerel seçimlerde bu alanlara yönelmiş eleştirileri vesaireyi de absorbe etmek amacıyla tasarruf ihtiyacı doğuyor, bu değerlendirmeleri yapıyoruz. O değerlendirmenin sonucu bu sözünü ettiğiniz belediye başkanlarımızla ilgili öyle bir görüş oluştu, bu da arkadaşlarımızla paylaşıldı. Hiç yokken kura çekmek suretiyle, 5 tane belediyeden yerini boşaltmasını istemiyoruz. İstifa demiyoruz da yerini boşalt.”

‘Harcamıyoruz’

“Bu söylendi, kamuoyu da duydu, bunların o boşaltma işlemini yapacaklarını bekliyoruz. Arkadaşlarım bu konuda çok geniş bir perspektifle değerlendirmek suretiyle gereğini kavrayacakları ve yapacakları kanısındayım. Yani partiyle, parti yönetimiyle, Genel Başkanla zıtlaşmayacakları kanısındayım. Velev ki bu kendi aleyhlerinde olsun, yani empati yaptıklarında kendi aleyhlerine sonuç doğurabilecek, kendi algılarıyla alakalı negatif birtakım olumsuzluklara yol açacağını düşünseler dahi, parti yönetimiyle, partiyle, Genel Başkanla zıtlaşmanın reel politiğe uygun olmayacağı değerlendirmesini yapacakları kanısındayım. Arkadaşlarımızı harcamıyoruz, ailenin içerisinde bunlar.”

Haberin Devamı