Gazete Vatan Logo

‘Yüzyılın depremi’ ucuz atlatıldı

Meksika 8.1’le sallandı. Bu son 100 yılda en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Depremde 58 kişinin öldüğü belirtildi. Bir otelin yıkıldığı açıklandı

‘Yüzyılın depremi’  ucuz atlatıldı

Meksika açıklarında Pasifik Okyanusu’nda 8.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem bölgede büyük paniğe sebep oldu. Depremin merkez üssünün Pijijapan kasabasının 87 kilometre güneybatısı olduğu açıkladı. Derinlik ise 70 km olarak verildi. Meksikalı yetkililer ise depremin büyüklüğünü 8.4 olarak açıkladı. Depremin merkez üssüne 1000 km uzaklıktaki başkent Mexico City’de de deprem şiddetli şekilde hissedildi. Yaklaşık bir dakika boyunca süren sarsıntılar nedeniyle insanlar panik halinde sokaklara çıktı. Bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Chiapas ve Mexico City’de de okullar tatil edildi. İlk depremin ardından bölgede en büyüğü 5.7 olmak üzere 10’dan fazla artçı sarsıntı da yaşandı.

Tsunami alarmı

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada Meksika, Honduras, Ekvador, Guatemala, Nikaragua, Panama’yı kapsayan bölgede tsunami oluşabileceği uyarısı yaptı. Merkez daha sonra Meksika’nın Salina Cruz bölgesinde 1 metrelik tsunami dalgalarının tespit edildiğini, Ekvador, Guatemala ve El Salvador’da da 1 metrelik tsunami dalgalarının olabileceğini duyurdu. Hawaii ve Güney Pasifik açsından tehdit olmadığı kaydedildi. Meksika’nın güneyindeki Chiapas eyaletinde 3 kişinin öldüğü, bunlardan ikisinin evlerinin yıkılması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Chiapas Valisi Manuel Velasco ‘Evler, okullar ve hastaneler zarar gördü” dedi.

Haberin Devamı

Duvarın altında kaldı

Tabasco eyaletinde de iki çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Çocuklardan birinin yıkılan bir ev duvarı altında kaldığı diğerinin ise kaldığı hastanede yaşanan elektrik kesintisi sonucu öldüğü belirtildi. Depremin büyüklüğünü 8.2 olarak duyuran Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ise deprem nedeniyle ülkede 58 kişinin öldüğünü doğruladı. Son depremi ‘Son 100 yılda ülkede meydana gelenlerin en büyüğü’ olarak niteleyen Nieto son depremin 1985’te meydana gelen ve 4 eyalette binlerce kişinin ölmesine yol açan depremden daha şiddetli olduğunu vurguladı. Komşu Guatemela’da da depremin hasara neden olduğu ve en az 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı