Gazete Vatan Logo

‘YPG’nin elinde 300 Milan füzesi var!’

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Cerablus’a yakın YPG’nin terk ettiği köylerde Fransız-Alman ortak yapımı Milan anti-tank füzeleri ele geçirdi

‘YPG’nin elinde 300 Milan füzesi var!’

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, VATAN’a YPG’nin elinde PKK’nın verdiği 300 Milan füzesi bulunduğunu söyledi: “Milan’lar bölgede ilk önce peşmergelere verildi. Peşmergeden PKK’nın eline ne kadar geçti bilemiyoruz. Ancak açık kaynaklardan edinilen bilgiye göre PKK, 300 tane Milan füzesini alarak YPG’ye verdi. PKK’nın kimden aldığını bilmiyoruz. Fransız-Alman ortak yapımı olan bu füzeleri dünyada kullanan bir çok ordu var. Asıl soru bunların hangisinden aldı? Milan 40 cm’lik çelik zırhı delebilen sofistike bir füze. 75 metre ile 2 km arasında etkili menzili var.”

‘Türkiye’yi tehdit ediyor’

“Bölgede Kobani’nin güneyinde Fransız, onun dışında İngiliz ve ABD askeri üsleri var. YPG bu silahları kendi kafalarına göre kullanmıyor. Birileri bunlara ‘kullanın’ demiyordur belki ama ‘kullanmayın da demiyor.’ Bu silahlar bizim Güneydoğu’da yürüttüğümüz terörle mücadelemizi de ciddi anlamda tehdit ediyor. Türkiye’nin kızgınlığı sırf Suriye’deki alanlarda kullanılan silahlarla ilgili değil. Tanksavar füzeleri dışında ellerinde uçaksavar füzeleri de var. Helikopterimizi düşüren Rus yapımı SA-18 nereden geldi bilinmiyor. Rus yapımı silahların bölgede tedariki çok kolay. YPG’nin batı dünyasının kontrolünde olduğu belli. Bu yapı, ‘bu silahları Türk Ordusu’na karşı kullanamazsın’ demiyor. Asıl mesele burada.”

Haberin Devamı