Gazete Vatan Logo

'Yemen'de hedefe ulaşıldı'

Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi, Yemen'de hava operasyonuyla hedeflenenin başarıldığını söyledi. Sudan, başkent Sana'daki büyükelçiliğiyle bağlantı kuramadığını açıkladı.

Suudi Arabistan'ın BM Büyükelçisi Adil el Jubeir, NBC'ye yaptığı açıklamada, "hava saldırılarıyla hedeflenmiş olan her şey tamamlanmıştır" dedi.

Büyükelçi, olası bir kara operasyonu için, "hiçbir şey ihtimal dışı tutmuyoruz" dedi.

SCUD FÜZE ÜSSÜ VURULDU

Yemen'e yönelik bombardıman bu gece de devam etti. Bombardımanın başkent Sana'daki Scud Füze Üssünde büyük bir patlamaya yol açtığı bildirildi.

Suudi Arabistan ordusundan Tuğgeneral Ahmed, bilinen tüm Scud füze rampalarının tahrip edildiğini söyledi. Tüm savaş uçaklarının da kullanılamaz duruma geldiği, isyancıların hükümete ait askeri üsleri terk etmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Görgü tanıklarının Reuters'a aktardıklarına göre bombardıman daha çok, Devlet Başkanlığı Sarayı civarına karşı yapılıyor.

SUDAN: BÜYÜKELÇİLİKLE BAĞLANTIMIZ KOPTU

Sudan Dışişleri Bakanlığı'nın bir yetkilisi Sputnik'e yaptığı açıklamada, çok sayıda saldırıya hedef olan kentte bulunan büyükelçilikleriyle bağlantıyı kaybettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

'Koalisyon güçleri Yemen'i havadan kontrol altına aldı'

Sudan da, Suudi Arabistan öncülüğündeki 10 ülkeli koalisyonun içerisinde bulunuyor. ABD'nin istihbarat, hedef belirleme ve lojistik destek verdiği koalisyonun içerisinde Sudan, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Ürdün, Fas, Pakistan ve Mısır yer alıyor.

Yemen Sağlık Bakanlığına göre geçen hafta başlayan bombardımanda bugüne kadar 37 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.