Gazete Vatan Logo

'Ülkeye hizmetin bedeli bu muydu!

Mehmet Haberal'dan mütalaaya sert yorum

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal savcıların açıkladığı mütalaaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Prof. Haberal, "Bu mütalaayı, her cümlesi ve her kelimesi ile reddediyorum" dedi.

Hakkında "Hükümetin cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mehmet Haberal’ın açıklamasında, " Tüm yaşantım boyunca sadece hizmete talip bir bilim insanı olarak, ülkemize ve milletimize kazandırdığım eserler ortada iken, bugün iddia makamı tarafından düzenlenen sözde mütalaada, sanal bir terör örgütünün yöneticisi olarak gösterilmeye çalışılmam adalet ve hukuk adına utanç vericidir" denildi.

'MÜTALAAYI, HER CÜMLESİ VE HER KELİMESİ İLE REDDEDİYORUM'

Haberal’ın avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklama şöyle devam etti:

Haberal, avukatı Dilek Helvacı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, savcıların mütalaada kendisi hakkındaki, TCK’nın 312/1’inci maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılması istemini eleştirerek, şunları kaydetti:

”Ülkeye hizmetin bedeli, ağırlaştırılmış müebbet hapis mi olmalıydı? Tüm yaşantım boyunca sadece hizmete talip bir bilim insanı olarak, ülkemize ve milletimize kazandırdığım eserler ortada iken bugün iddia makamı tarafından düzenlenen sözde mütalaada, sanal bir terör örgütünün yöneticisi olarak gösterilmeye çalışılmam adalet ve hukuk adına utanç vericidir. Sadece sanıkları suçlamak adına düzmece delillere ve geçmişte yüz kızartıcı suçlardan hükümlü sözde tanıkların hayali senaryolarına itibar etmek suretiyle hazırlanan mütalaayı, her cümlesi ve her kelimesiyle reddediyorum.”

Haberin Devamı