Gazete Vatan Logo

‘Türkmenlere yardım gidiyordu’

Başbakan Davutoğlu, MİT TIR’larıyla ilgili “Hiç çekinmeden söylüyorum. Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu. Esed’in katlettiği Türkmenlere” diye konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında dün Ankara’da miting yaptı. Konuşmasında “Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT TIR’larını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bunu eleştirmiş” diyen Davutoğlu şunları söyledi:

‘Bu bir casusluktur’

“Bizim Suriye’ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur. Bu hükümet, Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ne sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu, Esed’in katlettiği Türkmenlere.”

‘Kirli oyunun içindeler’

“Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu mu büyük Türkiye? Bu yayını yapanlar tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. Türkiye’yi uluslararası topluma şikayet ederek suçlu durumuna düşürmek istiyorlar. Kılıçdaroğlu hesap versin. Esed için bir şarkı besteleyen ve Hatay’ı Suriye sınırları içinde gösteren bir örgütün parçası olan birini Hatay’dan liste başı yaptılar.”

Haberin Devamı

‘Hiçbirinden çıt çıkmadı’

“Evvelsi gün Siirt’teydik. Siirt’te çok güzel bir mitingden sonra miting çıkışı gençlik kollarımıza mensup 3 kız kardeşimizi, 3 bacımızı HDP binasının önünde barbarlar saldırdılar ve darp ettiler. Hani kadına karşı şiddet için hep beraber ayağa kalktık ya hani bu özgürlükçü aydınlar HDP’ye destek beyanları yayınladılar ya, hiçbirinden tek bir çıt ses çıkmadı. Çünkü saldırıya uğrayan Ak Parti.”

‘Küçük aklıyla çözemiyor’

“Kılıçdaroğlu, baktı küçük aklıyla çözemiyor. Birtakım mega projeler. Çözemez hiçbir şey. Merkez ülke, diye bir kavram ortaya attı. Bizim yıllarca yazdığımız, çizdiğimiz şeyler.”