Gazete Vatan Logo

‘Türk pidesini dünya markası yapacağım’

Dünyaca ünlü Wagamama ve Hakkasan restoranlarının kurucusu Alan Yau, Londra’da açtığı Türk pidecisi Babaji ile pideyi 5 yıl içinde dünya markası haline getireceğini söyledi.

Türk eşi Jale Erentok ile Londra’da yaşayan Hong Kong’lu işadamı Alan Yau, geleneksel Türk pidesi ve mantı gibi tadların servis edildiği Babaji restoranıyla ilgili İngiliz Evening Standart gazetesine röportaj verdi. ‘20 yıl önce pideyi ilk kez gördüm. Şimdi Türk pidesi benim tutkum haline geldi. Türk pidesini İtalyan yemekleri gibi tüm dünyada bir marka haline getireceğim’ diyen Yau, bunu 5 yıl içinde başarmak için Babaji restoranını başta İngiltere olmak üzere dünyada yaygınlaştırmayı amaçladığını söyledi.

Yau, ‘Babaji ile bu ürüne talep olup olmadığını test etmek istedim. Eğer bunu tutturursak Türk pidesinden bir dünya markası yaratabiliriz’ diye konuştu.

Menü tamamen Türk işi

Babaji’da sucuklu, kıymalı, peynirli pidenin yanısıra hamsi tava, mantı, köfte, kuru faulye, hünkar beğendi gibi geleneksel Türk yemekleri de menüde yer alıyor. İçecek konusunda da Türk stili ayran ve gazozla yerini buluyor. Ajda bardakta Türk çayı ve kömür ateşinde pişen Türk kahvesi ile kağıt helva içine dondurma da Babaji’nin Türk menüsünden diğer spesyaller.

Haberin Devamı