Gazete Vatan Logo

‘Trump Baba’ sendromu

14 Trump muhalifine bombalı paket gönderen kişi, Müslüman, Yahudi ve eşcinsel karşıtı bir Trump fanatiği çıktı. Kendini Kızılderili olarak gören bombacı Trump’ı da kendine ‘baba figürü’ yapmış

‘Trump Baba’ sendromu

Amerika Birleşik Devetletleri’nde, 3 gün arayla aralarında eski Başkan Barack Obama, eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, aktör Robert De Niro ve milyarder George Soros gibi isimlerin bulunduğu kişilere bombalı paketler gönderen 56 yaşındaki Cesar Altier Sayoc’un tutuklanmasının ardından, hakkındaki ilginç bilgiler tek tek gün ışığına çıkıyor.

Kendisine ait minibüsünün tamamının başkan Donald Trump posterleriyle kaplı olduğu Sayoc’un, hali hazırda bir Trump fanatiği olduğu anlaşılmıştı. Ancak, bombacının bir ırkçı olduğu, sosyal medya gönderileri incelendiğinde ise Trump yanlısı mesajların yanı sıra liberallere dair komplo teorileri ve nefret söylemi içerikli mesajları da yayınladığı ortaya çıktı. Bir Trump ‘fan’ı olmasının yanında vücut geliştirmeyle de ilgili olduğu belirtilen bombacının avukatı, müvekkilinin ‘hasta ve kayıp bir birey’ olduğunu, kendisini ailesi de dahil olmak üzere toplumdan soyutladığını fakat Trump’ı babası olarak gördüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Sayoc’un hırsızlık, uyuşturucu ve tehdit gibi diğer davalarında da birlikte çalıştığı avukatı Ronald Lowy’nin bir başka açıklaması ise bombacının açık bir şekilde akıl hastalığının bulunduğu yönüneydi. Sayoc’un bir pizzacıda çalıştığı eski işvereni ise, eski çalışanını, beyazların üstünlüğünü savunan bir ırkçı olduğunu, toplumun yahudilerden ve eşcinsellerden ‘arındırılması’ gerektiğini düşündüğünü, hatta eşcinsellerin tamamının bir adaya konarak adanın ateşe verilmesini savunduğunu ifade etti.

Erkek striptizci

Trump karşıtı 14 kişiye ‘boru tipi bombalar’ gönderen Sayoc, 90’lı yıllarda güreşçi olarak istediği başarıyı yakalayamayınca ülkeyi boydan boya gezerek erkek striptiz dansçısı olarak çalıştı. Ülkedeki ekonominin gidişatından ve aşırı göç alımından ‘mutsuz’ olan Saroc, bu konuda Demokratları suçluyor. Hatta Amerikan kültürünün kanalizasyona gömülmesinden de eski başkan Obama’nın ve diğer Demokratların sorumlu olduğunu düşünüyor. Miami-Dade Bölgesi kayıtlarında da, Sayoc’un 2002’de Florida’daki bir elektrik üretim merkezini aradığını ve eğer elektriğini keserlerse, merkezi patlatacağını ve bunun ‘11 Eylül’den daha kötü’ olacağını söylediği bilgileri yer alıyor.

Haberin Devamı

48 yıla kadar hapsi istenecek

Başkan Donald Trump kendi destekçisi olan ve şüpheli paket gönderen kişi ile herhangi ilişkisinin olmadığını belirterek söz konusu kişinin terör suçundan yargılanması gerektiğini ifade ederek “En yüksek cezaya çarptırılmalı”dedi. Sayoc hakkında patlayıcı madde gönderme ve eski başkanları tehdit etme gibi 5 suçlama olduğu ve suçlu bulunması durumunda 48 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.