Gazete Vatan Logo

Yangın istifa getirdi! Görgü tanıkları şokta: Dünyanın sonu gibi

İspanya ve Portekiz'de durdurulamayan yangınlardan sağ kurtulmayı başaranlar yaşadıklarını anlatıyor. Kimileri ateşten birer ölüm topunun üzerine geldiğini anlatırken kimileri ise 'dünyanın sonu geldi sandım' diyor. Bu arada Portekiz'in kuzeyini küle çeviren yangında ölü sayısı ise 41'e yükseldi. Sıcak bir gelişme de gündemde. Sönmeyen yangınların ardından Portekiz İçişleri Bakanı istifa etti.

Yangın istifa getirdi! Görgü tanıkları şokta: Dünyanın sonu gibi

Portekiz'de aralarında bir aylık bir bebeğin de olduğu 41 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. İspanya'da ise kayıp çok daha az 5 kişi.

Kabusu yaşayanlar olan bitenin tam bir cehennem olduğu görüşündü. Görgü tanıkları adeta ateşten bir ölüm topunun yükseldiğini anlatıyor.

Yangından kurtulmayı başaranların ortak görüşü yaşadıkları şeyin 'dünyanın sonu gibi' olması.

Jose Morais 'Her şey 45 dakikada oldu. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Dünyanın o an yok olduğunu hissettim' diyor.

Bir türlü önüne geçilemeyen yangın ormandan ilerleyip yerleşim yerlerine ulaştı. Pek çok insan kaçma fırsatı bulamadan hayatını kaybetti. Çok sayıda ev araç kül oldu.

Portekiz tarihine en ölümcül yangın olarak geçen 4 ay önce yaşanan korkunç yangında 64 kişi hayatını kaybetmişti.

İçişleri Bakanı istifa etti

Son dört ay içinde Portekiz'de yaşanan korkunç yangınlarda toplam ölü sayıdı 100'ü aşınca İçişleir Bakanı Constanca Urbano de Sousa istifa ettiğini açıkladı.