Gazete Vatan Logo

‘Survivor’ faciası: 10 ölü

Fransız televizyonlarının ‘Survivor’ı olarak bilinen ‘Dropped’ adlı yarışmanın Arjantin’deki çekimleri sırasında meydana gelen helikopter kazasında, aralarında 3 ünlü Fransız sporcunun da bulunduğu 10 kişi yaşamını yitirdi.

‘Survivor’ faciası: 10 ölü

Fransız TF1 kanalında yayınlanan yarışmanın çekim ekibi ve yarışmacılarını taşıyan 2 helikopter, And Dağları yakınlarındaki La Rioja bölgesinde bulunan Villa Castelli kasabasının dışında, kalkışlarından kısa süre sonra çarpıştı. La Rioja polis şefi Cesar Angulo gazetecilere yaptığı açıklamada, çarpışmanın ardından alev topuna dönen ve yere çakılan helikopterlerden sağ kurtulan olmadığını söyledi.

Kazada ölenler arasında; 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan yüzme şampiyonu Camille Muffat, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndan bronz madalyayla dönen boksör Alexis Vastine ile ünlü yelkenci Florence Arthaud da bulunuyor. Arjantinli iki pilotun dışında ölenlerin tümünün Fransa vatandaşı olduğu açıklandı.

Wiltord helikopterde değildi

Sporcular Camille Muffat (ortada), Alexis Vastine (sağda) ve Florence Arthaud (sağdan ikinci), çekimler için Arjantin’e gitmek üzere bindikleri uçakta böyle poz vermişti. Aralarında ise Arsenalli eski futbolcu Wiltord vardı. Düşen helikopterlerde olmayan Sylvain Wiltord, Twitter’da “Titriyorum. Dehşet içindeyim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir şey söylemek istemiyorum” diyerek acısını paylaştı.

Haberin Devamı

4 sporcu şanslıydı

Yarışmanın katılımcıları arasında Arsenal’li eski Fransız futbolcu Sylvain Wiltord, buz pateni şampiyonu Philippe Candeloro, Olimpiyat şampiyonu yüzücü Alain Bernard ve eski bisikletçi Keannie Longo da bulunuyordu. Ancak 4 sporcu da şans eseri düşen helikopterlerde değildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yayınladığı yazılı açıklamada, Fransız vatandaşlarının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Başbakan Manuel Valls da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu dram karşısında derin bir acı duyuyorum. Bu sabah tüm Fransa yasta” ifadelerini kullandı. Spor Bakanı Thierry ise “Fransız sporu yasta, üç şampiyonumuzu, yıldızımızı kaybettik. Onlar sıra dışı şampiyonlardı” diye konuştu. Yetkililer çarpışmanın meydana geldiği bölgedeki hava şartlarının iyi olduğunu, bu nedenle kazanın nedeninin kapsamlı bir araştırmayla ortaya çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı