Gazete Vatan Logo

‘Sosyal yardımlar 2 katına çıkacak’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün üç farklı yerde miting yaptı ve “Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğim, tam aksine bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım” dedi

‘Sosyal yardımlar 2 katına çıkacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim gezileri kapsamında dün Çankırı, Zonguldak Ereği ve akşam saatlerinde de İzmir’deydi. Kılıçdaroğlu konuşmalarında özetle şöyle dedi:

DÜMEN YAPIYORLAR: Onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düşünüyorlar, biz iktidarı halk için düşünüyoruz. Her türlü dümeni yapıyorlar. İsraf var. Ben söylemiyorum, vicdanı olan bazıları söylüyor. Eğer bu kadar israf olmasaydı, vergiye bile gerek kalmazdı. Ankara’daki beylerden biri israf için kimi gerekçe gösterdi, Papa’yı. Papa’yı niye gösteriyor. Sevgili peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor? Nasıl bir mütevazi hayat yaşıyordu. ’İsraf haramdır’ diyordu. Bütün mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. Sizin inancınızı acımasızca sömürdüler. Sizin inancınızı açıkça alenen siyasete alet ettiler

HERKES NASİBİNİ ALACAK: Refahı tabana yayacağım. herkes kalkınmadan büyümeden nasibini alacak. Aç ve açıkta insan bırakmayacağım. Anneler hiç meraklanmayın. Sizin çocuk sevginizi, nasıl üzerlerine titrediğinizi biliyorum. Akşam tencere kaynamazsa, annenin nasıl bir acı çektiğini biliyorum. Oğlu, kızı işsizse çektiği ızdırabı, huzurun olmadığını biliyorum. Anneler sizden isteğim, bütün annelere ulaşın. Onlara ’Kılıçdaroğlu her eve huzur, bereket getirecek’ deyin. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmaycak. Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğim, tam aksine bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER ENDİŞE ETMEYİN: Mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım, sözüm söz, hiç endişe etmeyin. Diyorlar ki; ’çifççi için mazotu 1,5 lira nasıl yapacıksın?’ ONLAR yatlara, gemilere mazotu 1 lira 21 kuruştan veriyorlar. Aramızdaki fark bu. Öğrenciler, umudumuz olan gençler, size inanıyor, güveniyorum. Hiç endişe etmeyin. ikinci öğrenimde sizin ödediğinizi paralar var. Onları kaldıracağım. Öğrencileri 13 yılda yurt sorununu çözmediler. Ben söz verdim, 13 yıl değil, 4 yılda değil, 1 yılda öğrencilerin yurt sorununu çözeceğim” diye konuştu.

ŞERO’YA SÖYLEDİM: Sandığa giderken geçen seçimlerde şu veya bu nedenlerle CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı daha ikna edeceksiniz. Hiç meraklanmayın, genel merkezdeki Şero’ya söyledim. ’Bütün kedilere haber ver, trafoya girmesin’ dedim. Hiç endişe etmeyin. Sandıklara sahip çıkacağız. Adam gibi yönetmek, Türkiye’yi şaha kaldırmak için 4 yıl verin.

Haberin Devamı

SARAYDA GÖZÜM YOK: Sizler gibiyim. Sizler gibi yaşayan birisiyim. Benim sarayda gözüm yok. Benim parada pulda gözüm yok. Ben sadece bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum. Her evde anneler çocuklarını sabah güler yüzle okula göndersin. 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Hepsinin hesabını yaptım. Hepsini çözeceğim. Hani diyorlar ya ’Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapacak?’ Ben 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır onları gayet iyi bilirim. Ama ben kul hakkı yememenin ne kadar doğru olduğunu öğrendim. Kul hakkına saygı göstermenin ne kadar doğru olduğunu öğrendim. ’Parayı nereden bulacak?’ Parayı bulacağım. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip, ’Oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim.”

Haberin Devamı

Üç kent gezdi

Kılıçdaroğlu dün önce Çankırı’da miting yaptı. Ardından Zonguldak Ereğli’sine geçen Kılıçdaroğlu burada madenci kaskı takarak konuştu. Kılıçdaroğlu’nun son adresi İzmir oldu. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerini anlattı ve hükümeti eleştirdi.