Gazete Vatan Logo

‘Sizinle bile daha yakınım’

Rusya lideri Putin, NBC kanalından Megyn Kelly ile yaptığı röportajda, ABD Başkanı Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn ile bir ilgisinin bulunmadığını savunurken, Kelly’ye “Sizinle bile daha yakın bir ilişkimiz var” dedi

‘Sizinle bile daha yakınım’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan NBC kanalına verdiği röportajda ülkesinin ABD başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğuna yönelik iddialara cevap verdi. ABD Başkanı Donald Trump’a yakın isimlerle ilişkisi olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösteren Putin, görevden alınan eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile 2015’te Moskova’da çekilen fotoğrafının da gerçeği yansıtmadığını savundu. Putin Kelly’ye, “Sizle, Flynn’le aramdakinden daha yakın bir ilişki var. Daha dün tanıştık, bugün tüm gün birlikteydik. Şimdi yeniden bir aradayız. Flynn ile aynı masada oturmuştuk. Ben konuşmamı yaptım. Sonra birşeylerden bahsettik ve ben oradan ayrıldım. Eğer Flynn’le sizinle olduğu gibi bir etkileşime girseydik, sizin tutuklanıp hapse atılmanız gerekirdi” dedi.

Çok sayıda ABD’li üst düzey ismin Rusya’yı ziyaret ettiğini dile getiren Putin, “Bildiğim kadarıyla şu anda yüzlerce şirketin Amerikalı temsilcileri Rusya’ya geliyor. Bu kişilerin hepsinden bilgi topladığımızı mı zannediyorsunuz? Herkes aklını mı kaçırdı?” şeklinde konuştu. Bu tür iddiaların “hasta insanlar” tarafından ortaya atıldığını ifade eden Putin, 2016 ABD Başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Eski Başkan Barack Obama’nın bile kendisiyle görüşmesinin ardından iddialara yönelik tavrının değiştiğini düşündüğünü söyleyen Putin, “Başkanlar gelir gider, Temel politika değişmez. Bu nedenle ABD’nin başında kimin olacağıyla ilgilenmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı