Gazete Vatan Logo

‘Siyasi ayak eksik’

MHP Darbe Araştırma Komisyonu raporuna muhalefet şerhinde ‘siyasi ayak’ vurgusu yaptı. Akar’ın yüz yüze dinlenmesi gerektiğini belirtti

‘Siyasi ayak eksik’

MHP, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporuna ilişkin muhalefet şerhini hazırladı. Muğla milletvekili ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi Mehmet Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağı olmadan devletin içerisine bu kadar sızmasının mümkün olamayacağını söyleyerek, bunların araştırılıp bulunması gerektiğini vurguladı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, bazı AK Parti’li milletvekillerinin Pensilvanya’ya yaptıkları ziyaretin, AK Parti Genel Merkezi’nin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı sorusuyla ilgili, kendilerine bu konuda yanıt gelmediğini bildirdi. Erdoğan, şu tespitlere yer verdiklerini aktardı: “Örgütün siyasi ayağı ve 15 Temmuz gecesi darbeciler adına bildiri okutan Yurtta Sulh Konseyi tam olarak ortaya çıkartılmamıştır. Örgütün mali ayağı ile ilgili somut adımlar atılmamış bu kadar güçlü bir mali ayağın oluşmasında katkısı olanların araştırılması tam anlamıyla yapılmamıştır. Komisyonun çalışmaları uzatılmamış, haftanın 3 günü çalışma kararı alınmasına rağmen, bazı haftalar bir gün dahi çalışılmamıştır.”

Haberin Devamı

‘Bu çağda mektupla...’

“MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bütün ısrarlarımıza rağmen komisyona çağırılmaması sebebiyle, darbe girişiminin yaşandığı gün veya öncesinde devletin herhangi bir birimine veya üst düzey yöneticisine bir ihbarın gelip gelmediğine bile netlik kazandırılamamıştır. O gece karanlıkta kalmıştır. Komisyonda dinlenmesi gereken kişilerin gelmesini arzu ettik. Mektupla bu çağda iletişimi kabul etmedik. Ve mektupla soru sorulacak kişilere soru göndermedik. Dinlediğiniz insanların gözüne bakarak konuştuğunuz insanlar komisyonumuza katkı sağlayacak ciddi bilgileri paylaştılar.

ByLock kullanan üst düzey bürokratların ve siyasilerin listesinin MİT tarafından komisyona iletilmesi tarafımızca talep edilmiş, ancak bu talebimiz yerine getirilmemiştir.”

‘Kanunlar iftar sofrasında olmaz’

Bir gazetecinin “AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’nın bedelli askerlik ile ilgili açıklamarı var. Bu konuda ne düşünüyorunuz?” sorusuna, “Kanunlar iftar sofralarında yapılmasın. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı çalışma yapsın, siyasi partiler katkı versin, sonra bu konuyu değerlendirelim” karşılığını verdi.

Haberin Devamı