Gazete Vatan Logo

‘Seve seve ifade vermeye hazırım’

ABD lideri Trump, Rusya’nın başkanlık seçimlerine olası müdahalesine ilişkin FBI soruşturması kapsamında yeminli ifade vermeye hazır olduğunu söyledi

‘Seve seve ifade vermeye hazırım’

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediğini soruşturan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) özel savcısı Robert Mueller tarafından sorgulanmaya hazır olduğunu belirtti. “Savcıya yeminli ifade vermeye hazırım” diye konuşan Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘bunu çok istediğini’ de vurguladı.

Rusya ile seçim sürecinde gizli bir anlaşma yaptığı iddialarını yalanlayan Trump, ifadesinin önümüzdeki birkaç hafta içinde alınabileceğini kaydetti. Trump’ın avukatlarının daha önce Mueller ile yüz yüze sorguya sıcak bakmadıkları ve olası sorulara yazılı yanıt verme ihtimalini değerlendirdikleri öne sürülmüştü. Mueller’in, Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı da aynı soruşturma kapsamında sorguladığı bu hafta ortaya çıkmıştı. Sessions’ın Trump’ın kabinesinden soruşturmada sorgulanan ilk bakan olduğu düşünülüyor.

4 kişi suçlandı

Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturmasında şu ana kadar Trump’ın ekibinden dört kişiye suçlama yöneltildi. Aralarında eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in de bulunduğu iki isim ‘FBI’a yalan söyleme’ suçunu kabul etti. Suçlanan diğer kişiler ise geçmişte Trump’ın seçim kampanyasını yöneten Paul Manafort, onun iş ortağı Rick Gates ve seçim kampanyasında Trump’a danışmanlık yapan George Papadopoulos.

Haberin Devamı