Gazete Vatan Logo

‘Seçime 5 gün kala yer yerinden oynayacak!’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kadir Topbaş, “Birilerinin hayalinin dahi yetişmeyeceği sürpriz proje, son dönemimin bir hediyesi olacak. İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet başlayacak” dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kadir Topbaş, “Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım” dedi.

1448 proje hayata geçti

Başkan Topbaş, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Daha yapacak çok işimiz var’ konulu basın toplantısında İstanbul’daki yatırım ve yeni projelerini anlattı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda sözleri sık sık “İstanbul’un abisi Kadir Topbaş”, “İstanbul seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen Topbaş, İstanbul’da 1448 projenin hayata geçirildiğini söyledi. Topbaş sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar, başlıklar halinde bile, 1448 projeyi hayata geçirdik. 205 projeye devam ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor. Biz burada projeleri yarıştıracak değiliz. Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Bizler engeli koşuya alışığız, engel tanımıyoruz.”

İstanbullular’ın kendisine ‘Kadir abi’ diye seslendiğini hatırlatan Topbaş, “İnsanlarımızın gözlerine baktığımızda sevgiyi, güveni ve geleceğe güvenle bakışı görmekteyiz. Ve adımız çıktı bir kere; Nereye gitsek Kadir Abi diyorlar. Artık İstanbul’un Kadir Abi var. Kadir Abi’si olarak tabi ki ciddi bir sorumluluk da yüklendiğimi biliyorum” ifadesini kullandı.

Rakipler kopya çekiyor...

Diğer siyasi partilerin İstanbul’a yönelik projelerini eleştiren Topbaş, “Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak proje diye birkaç taneyle siyaset yapmaya çalıştıklarına tanıklık etmekteyiz. Rakiplerimizin İstanbul ile ilgili hedeflerini gördünüz. Her ilçeye bir sağlık merkezi diyorlar, zaten var. Hayvan barınağı diyorlar, mevcutların dışında Sarıyer’de 20 bin kapasiteli dev bir barınağı tamamladık. Bir metro haritası çizmişler, ilkokul ödevi gibi. Anlatın bunu deseniz, yazdıklarını kendileri okuyamazlar” dedi.

İstanbul’da 1 Nisan’da ücretsiz internet uygulanmasına geçileceğini söyleyen Topbaş sözlerine şöyle devam etti:

Ücretsiz internet

“İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet başlıyor. İstanbul’da yeşil alan diyorlar. Diyenler kim? Görev süreleri boyunca bir tane park yapmayanlar, görev alanında mezarlıklar dışında yeşil alan bırakmayanlar. 5 meydan düzenlemesinden bahsediyorlar. Okulları depreme hazırlayacaklarını söylüyorlar, İstanbul’da neredeyse depreme hazır olmayan okul kalmadı ki. Sinema platosu diyorlar, Beykoz’da dünyanın en büyük sinema platolarından birini bitirmek üzereyiz. İki baraj yapacağız diyorlar, 10’a yakın barajı bitirmişiz. Melen Barajı’nı da tamamlıyoruz. Sonra, ‘Gelin size ağabeylik yapalım, bu şehri öğretelim’ diyoruz, yüksünüyorlar. Siyaset için de söylemiyorum, gerçekten yardımcı oluruz. Bildiklerimizi öğretiriz.”

Beşiktaş’a metro ve 23 otopark

BAŞKAN Kadir Topbaş, AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul ile Point Otel’de, Beşiktaş’taki site yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Beşiktaşlılardan gelecek her talebi değerlendireceklerini belirten Topbaş, “Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Mecidiyeköy’den başlayan ilk etabının inşaatı sürüyor. Bu metronun ikinci aşaması olan Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş kısmını, tarihi doku nedeniyle oluşacak gecikme ve engellemeleri önlemek için ayrı tuttuk ve ihale aşamasına getirdik. Beşiktaş’taki istasyonu da metro Sarıyer’e sahilden devam edecek şekilde yapacağız” dedi. Beşiktaş Meydan düzenlemesiyle çarşı ile sahili buluşturacaklarını aktaran Topbaş, ilçenin 23 mahallesine 23 otopark yapacaklarını kaydetti.


Haberin Devamı