Gazete Vatan Logo

‘Sanık Facebook’ta yazdığını unuttu’

16 yaşındaki Cansu’yu öldürmekten yargılanan Mehmet A.K. “Tüfek ateş aldı” dedi. Cansu’nun annesi “Sanık Facebook’ta ‘36 seneyi göze alırım’ yazısını hatırlattı

‘Sanık Facebook’ta yazdığını unuttu’

İstanbul Bağcılar’da 5 ay önce 16 yaşındaki Cansu Çaptı’yı sokak ortasında pompalı tüfekle tek kurşunla öldürdüğü iddia edilen Mehmet A.K.’nın (17) yargılanmasına başlandı. 24 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık “Cansu’yu İ.Y. isimli erkek ile parkta görmüştüm. Buna rağmen kendisine kızmamıştım. Olay günü bir kişinin attığı pantolona sarılı cismi merak edip açtım. İçinden tüfek çıktı. Bunu aldım, polis merkezine götürüp teslim edecektim. Cansu’nun işyeri bu yol güzergahına yakındı.

Yanlışlıkla

‘Cansu’ diyerek bu tüfeği ona doğrulttum. Amacım korkutmaktı. Cansu bana döner dönmez elimdeki tüfek ateş aldı. Amacım öldürmek değildi” dedi. Cansu’nun annesi Fatma Çaptı ise “Planlı, bir şekilde pusuya yatmış. Facebook’tan ‘36 seneyi göze alırım o...’ şeklinde ileti göndermiş. Olaydan bir gün önce yine Facebook’ta ‘Yarın her şey bitecek’ gibi kızımı öldüreceğini ima eden mesajlar olduğunu öğrendim” diye konuştu. Duruşma ertelendi.