Gazete Vatan Logo

'Saç önemli değil, önemli olan kafanın içi!'

Aşık Mahzuni Şerif’in torunu 9 yaşındaki Yiğit’le konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yiğit saçın ne güzelmiş. Benimki de böyle olsaydı" dedi. Merhum sanatçının torunu Yiğit de "Saç önemli değil, önemli olan kafanın içi. Ben de sizin gibi olabilseydim keşke" yanıtını verdi.

Biz kimseye
kin tutmayız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde yaptığı konuşmada, “Biz kimseye kin tutmayız. Bize kin tutanlara bile. Bizim aleyhimizde konuşanlar, bizi sevmeyenler olur ama inanın biz onları da severiz. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Hacıbektaş’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çilahane’ye gitti. Aşık Mahzuni Şerif’in torunu 9 yaşındaki Yiğit’le konuşan ılıçdaroğlu, “Yiğit saçın ne güzelmiş. Benimki de böyle olsaydı” dedi. Merhum sanatçının torunu Yiğit de “Saç önemli değil, önemli olan kafanın içi. Ben de sizin gibi olabilseydim keşke” yanıtını verdi. Aşık Mahzuni Şerif’in mezarını ziyaret edip, mezara bir kırmızı gül ve kırmızı karanfiller bıraktı. Dua ettikten sonra mezartaşına CHP flaması koyan iki partiliyi, “Bunları kaldırın. Bu özel bir anma töreni” diye uyardı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle Aşık Mahzuni Şerif’in 9’uncu ölüm yıldönümünü anıyorum. Aşık Mahzuri Şerif sazıyla, türküler söyledi. Ağır bedeller ödedi ama yılmadı. Yüreğinde insan sevgisi vardı. Haksızlığa karşı direndi. Aşık Mahzuni Şerif’i üniversitede iken gördüm. Hacettepe Üniversitesi’ndeyken onun konserine gittim ve kendisini tanıdım. Aynı sofrada daha sonra birlikte yemek yedik, türkülerini dinledim, Evini ziyaret ettim, kitaplarını okudum. O bir halk dostu, ezilenlerin dostuydu. Biz şimdi onun mücadelesini sürdereceğiz. O sazıyla sözüyle geleceğe ışık tuttu. Onun gönlü bizim yüreklerimizdedir. Hakka yürürken de buradaydım. Onun eserleri sazı sözü türküsü her zaman olacaktır. Yakınları onun mirasını sürderecektir.”

Aşık Mahzuni Şerif’in mezarını ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şerif’in 9 yaşındaki torunu Yiğit’le sohbet etti.

Haberin Devamı