Gazete Vatan Logo

‘Raporum var bir gün yatar çıkarım’

Gazeteci Nuh Köklü’nün arkadaşları olayı şöyle anlattı:

Altıyol Boğa’da saat 20:00’da “İç Güvenlik Paketi”ne karşı eylem yaptıktan sonra mahallemize dönerken kar topu oynamaya başladık. Karakolhane Caddesi’ne geldiğimizde camına sadece bir kar topu isabet eden Aktar dükkanından çıkan esnaf, küfürlü bir şekilde, camının kırılma ihtimali üzerine bağırmaya başladı. Sakinleştirme çabamıza rağmen esnaf, “silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” diyerek dükkana koştu ve elinde bir beyzbol sopasıyla dışarı çıktı. Sopayı savurduğu anda elinden alıp olayı kapatmak için ısrar etmemize rağmen tekrar içeri koşup elinde ekmek bıçağıyla çıktı. Karşı kaldırımda kalan başka arkadaşa yönelen saldırgan çöp konteynırının arkasına bu arkadaşımızı sıkıştırdı. Nuh, arkadaşı kurtarmak için yardıma koştu, saldırgana müdahale etti. Ancak ayağı kayıp düştü. O esnada saldırgan bıçağı Nuh’un kalbine sapladı. Daha sonrada bıçağını yeniden etrafa sallamaya başladı. Bıçaklamadan sonra kalabalık grup saldırgana saldırdı.”

Haberin Devamı

Aile içi şiddetten sabıkası var

Akli dengesinin yerinde olmadığına dair mahkemeye rapor sunamayan zanlının epilepsi hastası olduğu öğrenildi. Emniyette de aile içi şiddet, sahtecilik ve polise mukavemetten kaydı olduğu belirlenen zanlı mahkemedeki ifadesinde de kendisini “beni darp ettiler, o hırsla bıçak kullandım” diye savundu.

‘Nefret cinayeti’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti, “Nuh Köklü’nün öldürülmesi, halkı birbirine düşman etmeye yönelik ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ söyleminin yarattığı en kötü sonuçlardan biridir. Nefret cinayetidir. Nuh Köklü, Bianet, Hürriyet, Radikal, Sabah gazeteleriyle NTV’de görev yapmış çok değerli bir basın emekçidir. Meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içinde, ailesine, yakınlarına ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz. Siyasetçileri halkı birbirine düşman etmeye yönelik açıklamalardan vazgeçmeye, sorumlu davranmaya, demokra davet ediyoruz.”

Haberin Devamı