Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Putin Hillary’nin kazanmasını isterdi’

‘Putin Hillary’nin kazanmasını isterdi’

ABD Başkanı Trump, Rusya lideri Putin’in başkanlık seçimlerinde rakibi Hillary Clinton’ın kazanmasını tercih edeceğini öne sürdü

‘Putin Hillary’nin kazanmasını isterdi’

Geçen yılki başkanlık seçimlerini kazanmasında Rusya’nın parmağı olduğu iddiasıyla zor durumda kalan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya mevkidaşı Vladimir Putin’in, seçimleri Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’ın kazanmasını tercih edeceğini iddia etti.

CBN kanalında Pat Robertson’ın sorularını yanıtlayan Trump, attığı pek çok adımın Putin’in ‘isteyeceğinin tam tersi’ olduğunu öne sürerek, “Bu yüzden onun benim kazanmamı isteyeceğini söylediklerini duyduğumda ‘muhtemelen hayır’ diyorum” diye konuştu. Trump, iddiasına gerekçe olarak, “Örneğin ben güçlü bir ordu istiyorum, Hillary Clinton orduya para harcamazdı” ifadesini kullandı. Trump, enerji alanındaki politikalarının da Putin’in istediğinin tam tersi olduğunu savundu. Seçimlerde Moskova tarafından desteklenmekle ‘suçlanan’ Trump, Rusya’nın istemeyeceği şeyleri yaptığından bahsederek “Kimse bunları konuşmuyor” dedi.

‘İyi anlaşıyoruz’

Putin’le Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşen G-20 zirvesi kapsamında yaptığı görüşmeye de değinen Trump, 2.5 saat süren görüşmenin iyiye işaret olduğunu söyledi. “Putin’le çok iyi anlaştığımızı düşünüyorum” diye konuşan Trump, Rusya ve ABD’nin çok güçlü nükleer silahlara sahip iki büyük devlet olduğunu belirtirken, Suriye’deki ateşkes gibi iki devletin ortak çıkarlarını ilgilendiren konularda Moskova’yla birlikte çalışabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Tehlikeli’ gördüğü Paris’e gitti

ABD Başkanı Trump, DEAŞ militanlarının saldırıları sonrasında ‘kontrol dışı ve tehlikeli bir yer’ olarak tanımladığı Fransa’nın başkenti Paris’e gitti. Trump, eşi Melania ile birlikte gerçekleştireceği 2 günlük Paris ziyareti kapsamında Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron’la bir araya gelecek, Napoleon Bonaparte’ın mezarını ziyaret edecek ve Fransızların ulusal bayramı olan ‘Bastille Günü’ kutlamalarına katılacak.