Gazete Vatan Logo

‘Profesör olsan ne yazar doçent olsan ne yazar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytin Dalı harekâtının durdurulması için bazı akademisyen ve sanatçılar tarafından yayınlanan bildirgeye sert tepki gösterdi

‘Profesör olsan ne yazar doçent olsan ne yazar’

Devletin zalime karşı acımasız mazluma karşı merhametli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı da merhametli bir devlettir, merhametli bir millettir. Düne kadar ‘Sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık’ diyerek devletimize meydan okuyan kifayetsizlerin hezimetini de şüphesiz normal karşılıyoruz. Sözde profesörler, sözde doçentler, sözde sanatçılar siz neredeydiniz ya? Siz ne vicdansızsınız. Siz bizimle neyin pazarlığını yapıyorsunuz? Profesör olsan ne yazar, doçent olsan ne yazar, sanatçı olsan ne yazar. Siz sözde sanatçısınız” diyerek şunları söyledi:

Üç maymunu oynadınız

Profesör olmak, doçent olmak ya da sanatçı olmak size artı bir değer mi kazandırıyor? Benim vatandaşımın canına kast edecekler, onları öldürecekler. Siz hâlâ kalkacaksınız’ yok biz savaş istemiyoruz. Biz barış istiyoruz’. Barış, kan ile tesis edilmez. Bunlar bunu yaptılar. Madem barışseversiniz niçin bölücü örgüt mensupları ailelerinin gözü önünde polislerimizi askerlerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız hainler? Niye üç maymunu oynadınız? Neden öğretmenler, imamlar, sokakta yürüyen vatandaşlar, Aybüke öğretmen bir bayan öğretmen, şehit edilirken vicdansızlar niye sesiniz çıkmadı? Necmettin öğretmenimiz şehit edilirken niye sesiniz çıkmadı? Onların kanı yerde kalmayacak bunu böyle biliniz.

Haberin Devamı

Biraz sabırlı olun

Teröristlerin elinde olan bir kişinin eşiyle telefonda görüştüğünü ve sabırlı olmasını istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakınız dün akşam bir kardeşimizin, teröristlerin elinde olan bir kardeşimizin eşini aradım. Bana ne dedi biliyor musunuz? ‘Cumhurbaşkanım eşim canlı veya şehit. Ne olur beni onlara verin, onlar eşimi bana versinler.’ Bakın, eşi bana bunu söylüyor. Dedim ki, ‘Bak, biz her türlü adımları atıyoruz. Elimizde bu terör örgütünden çok kişi var. Biz görüşmelerimizi yapıyoruz. Biz ne yapacak yapacak inşallah ulaşacağız. Biraz sabırlı olun.’ Benim canlı veya şehit kardeşimin eşi bunu düşünürken, be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyorsunuz ya? Siz sözde sanatçısınız. Biz burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız? Burası sözün bittiği yerdir bu böyle bilinsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Burseya tepesi düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burseya’nın düştüğünü belirterek, “Göğü ekin biçmiş gibi toprağa düşen yiğitlerin sızısı yüreklerimizden gitmiyor. Burseya Tepesi de düştü. Çok daha emin şekilde yola devam. Durmak yok. Bak Azez’de şu anda adeta huzur var. Güneyden Kuzeye taarruzlar devam ediyor. Ve bu karda kışta Mehmedimiz, ÖSO ile beraber yola devam ediyor” dedi.

7 MEHMEDİMİZ ŞEHİT

Mehmedimiz Afrin’e doğru yürüyor. Burseya Dağı’nı da düşürdüler. Bazı kendini bilmezler, sözde etiketi olanlar vs., onlara rağmen bitirdiler. Avrupa Parlamentosu’na rağmen bitirdiler. AP’de bazı kendini bilmezler benim askerime işgal kuvveti diyor. O size yakışır size. Siz ceddinize bir bakın. Afrika’da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın. Mazlum, mağdurların bütün varlıklarını nasıl sömürdünüz bir bakın. Daha size söyleyeceğimiz çok şeyler var. Ve onları da söyleyeceğiz. Sizin tarihiniz işgallerle, sömürülerle dolu. Bu milletin tarihinde işgal yok, bu milletin tarihinde adalet var, merhamet var. Biz bununla büyüdük bununla yürüdük. Şu anda 484 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 20 şehidimiz var. 7’si Mehmedimiz, diğerleri ÖSO’dan. Bu yolda kararlı yürüyeceğiz. Sözümüz var bu işi başaracağız.

Haberin Devamı