Gazete Vatan Logo

'Polis TOMA da kullanır gaz da'

Erdoğan çevik kuvvet polisleri ile iftar yaptı

Başbakan Erdoğan “Bizim polisimiz TOMA’sıyla suyu da kullanır, yeri geldiği zaman biber gazını da kullanır. Bu onun hukuki bir görevidir, vazifesidir. Bunu ne için yapar? Oradaki güvenliği tesis için yapar” dedi

Başbakan Erdoğan dün akşam Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan iftar yemeğine katılan yaklaşık bin 500 polise, Gezi olayları sırasında güvenlik güçlerine yöneltilen aşırı şiddet eleştirilerine atıfta bulunarak “Bizi bazı gazetelerin manşetleri değil, unutmayın milletin manşeti ilgilendirir” diye seslendi. Başbakan özetle şöyle konuştu:

- BEYNİ FELÇLİ ZİHNİYET Biz haksız, temelsiz, mesnetsiz iftiralara kulak asmayız. Biz, bu ülkenin polisine biz bu ülkenin özbeöz evladına, utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan küfreden, beyni felçli zihniyete değil, milletin hissiyatına bakarız. Biz, polisimize emre itaatsizlik çağrısı yapacak kadar gözü dönmüş, gözünü öfke, nefret, şiddet bürümüş olanların, akıldan uzak çağrılarına değil, milletin ne dediğine bakarız. Bu hakaretlere siz asla kulak asmayacaksınız, siz aklıselimden, sağduyudan özellikle yasaların size tanıdığı yetkilerden dışarı çıkmamak suretiyle de onlara gereken dersi vermiş olacaksınız. Onlar sizi tahrik etmek için her türlü çirkin eylemin içine girebilirler, her türlü adap dışı söylemi kullanabilirler ama siz edeple hukukla adapla hareket ederek onlara dersini bildirmelisiniz. Bunların panzehiri inanın sadece budur. Unutmayın edepsiz olan edepten korkar. Bunu unutmayın, hukuksuz olan hukuktan korkar. Annelere, babalara saygısı, hürmeti olmayan, anne babasına saygılı insanlardan korkar. Siz önce yasalardan ardından da edepten, hürmetten, haktan taviz vermeyecek, bunların bu tahrik tuzaklarını inşallah boşa çıkaracaksınız, boşa da çıkarıyorsunuz zaten.

-BATI POLİSİ YAPMAZ Polis son iki aydır, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere ortaya çıkan sokak eylemlerine karşı büyük bir sabırla demokratik bir tavırla karşılık verdi. Yeri geldiğinde zora girdi. Bunu Batı’nın polisi yapmaz. Kullandığınız yöntemler demokratik bir ülkede emniyet güçlerinin kullandığı yöntemler neyse onlardan çok daha fazlası olmuştur. Kimsenin yaralanan yüzlerce polisimizi gündeme getirdiği yok. Hiç kimse polisimize jandarmamıza yönelik taşlı, sopalı, molotoflu, havai fişekli hatta silahlı saldırıların üzerinde durduğu yok. Molotof suç değil mi? Suç.

- EYLEMCİNİN SIRTI SIVAZLANIYOR Aylardır her türlü vandallığa, her türlü hukuksuzluğa, şiddete karşı sabırla tahammül eden, hukuk ve demokrasi içinde müdahale eden polisimiz hedef gösteriliyor ama eylemcilerin sırtı sıvazlanıyor. Bizim polisimiz TOMA’sıyla suyu da kullanır, yeri geldiği zaman biber gazını da kullanır. Bu onun hukuki bir görevidir, vazifesidir. Bunu ne için yapar? Oradaki güvenliği tesis için yapar, orada güvenliği tesis için polisimize silah sıkanların takındığı tavrı mı takınacaktı? Hiçbir zaman bizim polisimiz bu yola tevessül etmedi. Ama bakın Amerika’da bir zenci 17 yaşındaki genç öldürüldü. Buyrun kıyası yapsınlar. Bize akıl verenler önce kendilerine baksınlar.

- KARA PROPAGANDA YAPILIYOR Bu teşkilat, olumsuz örneklerle kirlenmeyecek kadar pırıl pırıl bir teşkilattır. Birkaç kötü örnek üzerinden tüm teşkilatın karalanmasına müsaade etmeyiz. Medya yoluyla sosyal medya yoluyla kara propaganda yoluyla çalışmalarıyla çok sayıda yalan ve iftira da buna ilave edilmek suretiyle polisimizin hedef alındığına, karalanmak istendiğine çok sık şahit oluyoruz. Bu millet, polisini çok iyi tanıyor. Polisine de kendi evladı gibi sahip çıkıyor.

Demirhindi şerbeti içildi

Başbakan, iftara ezan okunduktan üç dakika sonra geldi. İftar menüsünde ezo gelin çorbası, mevsim salata, kuzu tandır, iç pilav, fındıklı şeker pare, baklava ve kadayıf yer aldı. Her masada Demirhindi şerbeti olması dikkat çekti. Şerbet, Osmanlı padişahlarının tercihi olup Ramazan’da sofralarından hiç eksik etmediği 40 çeşit baharattan oluşuyor. Şerbetinin, mide ağrısı, soğuk algınlığı, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntı, romatizma ve kas ağrısına iyi geldiği iddia ediliyor. Şerbet şişelerinin üzerinde ’kimyasal koruyucu içermez’ ibaresi esprilere neden oldu. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in ’Biber gazı kimyasal madde içermez’ sözünün hatırlatılarak ’Biberimiz de şerbetimiz de kimyasal madde içermiyor’ esprileri yapıldı.

Haberin Devamı