Gazete Vatan Logo

‘Parti devleti kurmak istiyorlar’

Parti devleti kurulmak istendiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu “2010 referandumunun ileri aşaması” diye konuştu.

‘Parti devleti kurmak istiyorlar’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da önce muhtarlarla ardından iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi.

“Afişlerde, bill boardlarda görüyoruz. ‘Yeni anayasa değişikliği daha güçlü bir Türkiye’nin doğmasına yol açacaktır’ diyor. Ama bir türlü bizi inandıramıyorlar. Neden ‘evet’ diyeceğimize bir türlü inandıramıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “160 militanı Yargıtay’a tayin ettiler. 160 militanı yargıç yaptılar. Devlet çöktü, arkasından darbe de oldu. 2010 referandumunun müsebbibi kim? Şimdi benzer bir tablo. Parti devleti kurmak istiyorlar, daha ileri bir aşama. Anayasa değişikliğine ‘evet’ demenin vebali ağır” dedi ve şunları kaydetti:

‘Siz ne istiyorsunuz benden?’

“Sabah, öğle, akşam Kılıçdaroğlu. Siz ne istiyorsunuz benden. Çıkıp ben neden ‘evet’ neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatıyorum. Meydanlarda dönüp bana hep birlikte ‘Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor’ diyorlar. Hatta onların ifadesiyle, kaba bir ifade, özür dileyerek burada kullanıyorum, ‘Kılıçdaroğlu yalan söylüyor’ diyorlar. Bende onlara gayet makul, gayet akılcı bir çağrı yapıyorum. Medyanın yüzde 90’ı zaten sizin kontrolünüzde, gazeteler sizin kontrolünüzde, televizyonlar sizin kontrolünüzde. Sizin istediğiniz televizyon kanallarına beraber çıkalım. Gelin üçünüz, hatta kurmaylarınızı da alın, ben de tek başıma geleyim. Söz verdim her biriniz yarım saat konuşun, vallahi bana sadece 15 dakika verin. Ben mi doğruyu söylüyorum, siz mi doğruyu söylüyorsunuz, vatandaş evinde otururken seyretsin. Kimin doğruyu söyleyip, söylemediği anlaşılır zaten.”

Haberin Devamı

‘Al arkadaş tepe tepe...’

“Bir partiliyi alıyorsunuz, özel kalem müdürlüğü üzerinde hiçbir sınava girmeden, devlet memuru yapıyorsunuz” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları ekledi: “Şimdi siz bütün bu yetkileri falan, KPSS kaldırıyorsunuz. Bir kişiye veriyorsunuz yetkiyi yani. Al arkadaş o zaman Türkiye Cumhuriyetini tepe tepe istediğin gibi kullan” şeklinde konuştu.

‘Kömür dağıttığın fakir...’

“Eğer bir ülkede 15 yıl önce fakire kömür dağıtıyorsan, 15 yıl sonra kömür dağıttığın fakir sayısı artmışsa, o ülkede oturup düşünmek lazım, 15 yılda niye bu fakirlerin sayısı azalmadı. Kişi başına gelir arttı diyorlar, hem de 3 kat arttı. Niye bu aileler hala kömüre muhtaç. Bu sorunun da cevabın ben şu ana kadar almış değilim.

Haberin Devamı

‘Adalette hülle olmaz’

Kılıçdaroğlu, yeni sistemde atamaları da bir kişinin yapacağını, amca, dayı çocuklarının, ilkokul ya da ortaokul mezunu olsa da başkan yardımcısı olabileceğini belirterek “Yetkisi var mı? Var. ‘Bu yetki kullanılamaz, böyle bir şey olmaz’ diyorlar. Birisi için olmaz ama bir başkası için ‘ben yapıyorum arkadaş’ olur. Örneği de var. Mevcut sistemde bile hülleyle bu tür atamalar yapılıyor” dedi.