Gazete Vatan Logo

‘Örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm’

Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir’e bu emri verişini anlattı ve “Sabah karargaha gittim. Girişte şehidimiz cansız yatıyordu. Üzerindeki örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm” dedi

‘Örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm’

15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacı general Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tanık olarak ifadesini sundu. Aksakallı, Genelkurmay’daki toplantıdan sonra düğün için gittiği Gazi Orduevi’nin çıkışında oları şöyle anlattı:

Gözaltına alacaklardı

“Çıkışa yaklaşık 30-40 metre kala siyah renkli minibüs yanımızdan hızla geçerek ani frenle önümüzde durdu. Biz de fren yapmak zorunda kaldık. Hemen ardından sol tarafımıza da gri renkli binek bir araç yaklaştı. Araçlardan inen iki kişi benim oturduğum sağ arka kapıya doğru yöneldi. Şoförüme ‘Araçtan inme, kapıları kilitle’ talimatı verdim. Sağ arka camı açtım. Gelen kişiler bana hitaben, ‘Komutanım, bizimle geleceksiniz, sizi götüreceğiz’ dedi. Sağ arka kapıyı açtım. İnecekmiş gibi yaparak önde duran şahsa tekme ile vurdum. Bunun üzerine her iki şahıs sendeledi. Şoförüm ani bir refleksle geri vitesle hareket etti, bu şahıslardan kurtulduk.”

Bak, Terzi’nin emrinde!

Aksakallı, harekat merkezi vardiya amirliğini aradığında telefona çıkan Mehmet Ali Çelik’in sıkıyönetim mesajını anlattığını ve Albay Ümit Bak’ın yeni kurmay başkanı olduğunu söyeldiğini anlattı. “Daha sonra yaptığımız görüşme de yerime Semih Terzi’nin atandığını anlattı” diyen Aksakallı, Bak’la da görüştüğünü ve kendisinin darbeden yana taraf olarak Semih Terzi’nin emirlerine uyacağını söylediğini belirtti. Aksakallı şöyle devam etti.

Haberin Devamı

Halisdemir’e emir verdi

“Semih Terzi’nin Ankara’ya geldiğini öğrenince Özel Kuvvetler Komutanı makamında koruma nöbetçiliği görevini yapan Ömer Halisdemir’i aradım. Albay Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik’in etkisiz hale getirilmesi talimatını verdim. Halisdemir ile 8 kez telefonla görüştüm. Son görüşmemizde Terzi’nin hain olduğunu, darbeci olduğunu söyleyerek onu öldürmesi emrini verdim. Hatta bu olayın sonunda şehadet olduğunu da belirttim ve hakkını helal etmesini istedim. O da ‘Helal olsun komutanım’ dedi, helalleştik. Kendisi uzman çavuş olarak benim yanımda mesleğe başlamıştı. Birçok operasyona birlikte katıldık. Astsubay olmasını ben tavsiye etmiştim. Hatta astsubaylık sınavlarına bizzat ben götürdüm. Sabah saat 10.00’a doğru ÖKK’ya gittim. Karargahın girişindeki beton zemin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerinde bir örtü vardı. Örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm.”

Haberin Devamı

GÜLEN’İ ASTILAR

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesinde sanıkları protesto eden bir grup vatandaş adliyenin C kapısı önünde toplandı. Protestocular temsili idam sehpası kurarak, FETÖ elebaşı Gülen’in, turuncu tulum giydirilmiş, üzerinde “Adı: Fetoşkeştayn, Suçu: Vatan Haini, Cezası: İdam - Tüm şehitler adına Ömer Halisdemir” yazılı maketini astı.

‘PARTİGÖÇ KIPKIRMIZIYDI’

15 Temmuz günü Genelkurmay 2. Başkanlığı’ndaki terörle mücadele toplantısında, iki komutanın önlerine konulan notlardan sonra dışarı çıkması üzerine ters giden bir şeyler olduğunu düşündüğünü anlatan Aksakallı, kendisinin de çıktığını ve koridarda darbeyi yönetemen isimlerden olan Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile karşılaştığını söyledi. Aksakallı, “Çok telaşlıydı, yüzü de adeta kızamık şekeri gibi kıpkırmızı idi. Hasta olup olmadığını sordum. O da ‘Yok komutanım, iyiyim, bir şey yok.’ dedi. Tekrar toplantıya girdim” dedi.

Haberin Devamı

MİHRALİ’NİN TİMİ EMİRLERE UYMUŞ

Aksakallı, yaralı Semih Terzi’nin GATA’ya götürüldüğünü öğrenince GATA’yı arayarak tutuklama emrini verdiğini söyledi. Terzi’nin yanındaki Binbaşı Fatih Şahin’in direndiğini kaydeden Aksakallı, “ÖKK’ya Semih Terzi ile birlikte gelen ve o an için Mihrali (Atmaca) üsteğmenin komutasında bulunan tim personeli, bizim Ahmet Kemal yüzbaşı vasıtasıyla kendisine yönelttiğimiz emirleri yerine getirdiler” dedi. Mihrali Atmaca, Terzi’yi vurmasından dolayı Halisdemir’e ateş ettiğini anlatmış ancak o ana kadar darbe girişiminden haberi olmadığını söylemişti.