Gazete Vatan Logo

"Önce İstanbul ve Ankara'yı vuracaklar

"Metal Fırtına", ABD'nin 2007 yılında Türkiye'ye saldıracağından yola çıkan bir roman. Kahramanları Tayyip Erdoğan, George W. Bush, Abdullah Gül... Kitabın yazarları Burak Turna ve Orkun Uçar iddialı: "ABD Türkiye'yi işgal edecek!"

Komplo teorilerine biraz meraklıysanız, "Irak-İran-Suriye'den sonra sırada Türkiye var" sözlerini bu aralar duyuyorsanız, Timas Yayınları'ndan çıkan ve ABD'nin Türkiye'yi işgalini anlatan "Metal Fırtına" isimli kitabı okumaktan keyif alırsınız. Ama şimdiden söyleyeyim, içiniz daralabilir. Çünkü kitap her ne kadar politik kurgu-roman olarak raflarda yerini bulmuş olsa da düpedüz Türkiye'nin bir savaşa süreklendiği iddiasında. Yazarları Burak Turna ve Orkun Uçar'la ABD'nin Türkiye'ye saldırma olasılığını konuştuk.

* Neden ABD'nin Türkiye'ye saldıracağını düşünüyorsunuz?
Burak Turna: Türkiye-Amerika ilişkilerindeki satır aralarını okuduk ve bu olasılığı gördük.

* Size "paranoyak mısınız" diyenler çok olmuştur herhalde...
Burak Turna: Ben de düşündüm. Birçok kişide bir gün Amerika'nın Türkiye'yi de işgal edebileceği korkusu var. Projemiz 3 yıl önce ortaya çıktı. Olaylar da bizi hep destekledi.

* Ne gibi?
Orkun Uçar: Örneğin çuval geçirme skandalı. Biz Kuzey Irak'ta böyle bir olayın yaşanabileceğini yazmıştık, yayınevi de bunu biliyor.

* Amerika Türkiye'yi işgale adım adım yaklaşıyor diyorsunuz...
Burak Turna: Bunu düşünmeye başladıysak, işgal psikolojik anlamda başlamış demektir. Amerika'da düşünce ve davranış yönlendirme hesaplarını çok iyi yapanlar var.

* Neden iki kişi yazdı bu kitabı?
Orkun Uçar: İlk kez sanırım bir romanı iki kişiyi yazıyor. Burak'ın bakış açısı felsefi daha çok. Ben de Amerika- Türkiye ilişkilerinin en iyi olduğunun söylendiği dönemde bile aslında bu ilişkilerin iyi olmadığını düşünüyorum.

İşgal kalıcı olacak
* ABD yönetimi Türkiye'yi bölgede model olarak gösteriyor, bunlar yanılsama mı?
Orkun Uçar: Amerika'nın Ortadoğu'yu yöneten bir politikası var. Haçlı zihniyetiyle yönetiyorlar. Bush, Evangelist Kilise'sine bağlı, fanatik bir insan. "Nil'den Fırat'a kadar İsrail devleti kurulmalı, İsa yeryüzüne inmeli" düşüncesindeler. Bunu hızlandırmak istiyorlar.

* Bir de bor minerali yüzünden savaşın çıktığı iddiasındasınız...
Orkun Uçar: Türkiye'nin stratejik konumu önemli. Bor mineralleri var. Bu açılardan bakınca Amerika'nın Türkiye'yi işgali başka ülkelere yaptığı gibi olmaz. Bu işgal kalıcı bir işgal.

* Anadolu topraklarını, İstanbul'u Türkler'e bırakmayacaklar görüşünü mü savunuyorsunuz?
Orkun Uçar: Kutsal Hıristiyanlığın doğduğu toprakları yeniden düzenlemek üzere işgal edecekler. Batı medeniyeti bu toprakların Türkiye'de kalacağını düşünmüyor.

* "Türk askeri Kuzey Irak'a girerse tehlike artar" mı?
Burak Turna: Amerika kendi çıkarlarına göre davranıyor. Kürt devleti kuracak.

Orkun Uçar: Amerikan medyası tezkere olayında Türkiye'nin Sovyetler Birliği'nin yerine geçebilecek bir alt yapısı olduğunu yazdı.

* Bu arada İsrail'le ilişkiler de gerginleşti...
Orkun Uçar: İsrail, kurulacak Kürt devletinin arkasında. AKP İsrail ilişkilerini germiyor, İsrail etrafındaki Arap ülkelerinin kendisine rakip olmayacağını biliyor.

* 2007' nin Mayıs ayında saldırının gerçekleşeceğini yazmışsınız. Bu tarihi nasıl belirlediniz?
Burak Turna: Yazarken acaba daha mı erken olacak diye düşünmeye başladık.

* ABD Irak'ta Vietnam'dan daha kötü bir duruma düştü diye yorum yapanlar var. Siz buna katılıyor musunuz? ABD askeri Türkiye'de ne yapar?
Orkun Uçar: Vietnam Müslüman değildi. Hâlâ gizli Müslüman-Hıristiyan savaşı var, bu çıkacak.

* Türkiye'nin hava gücünün böyle bir savaşta hiçbir etkisinin olmayacağını yazmışsınız...
Burak Turna: Kesinlikle böyle. Elimizdeki uçaklar belli. Ayrıca ABD İstanbul ve Ankara'yı vuracak. Bu iki şehri bitirdiğinde Türkiye'nin olmayacağını biliyorlar.

Amerika'daki Türkler toplama kampına gidecek
* Niye bu kitabı yazdınız?
O.U.: Biz kehanet kitabı yazmadık.

B.T.: Biz Amerika'nın yaptıklarını not ettik. Olasılık teorisi bu kitap.

* Amerika'da yaşayan Türkler'e ne olacak bu durumda?
B.T.: Toplama kamplarına gönderilecekler.

* Günümüz politikacılarının neredeyse hepsi kitapta var ama askerler yok. Neden?
O.U.: Politikacıları millet seçti. Bu yüzden yazdık, onlar kamuoyuna malolmuş kişiler, askerler öyle değil.

* Bu kitabı size yazdırmış olabilirler mi, olası bir Türkiye-ABD savaşını önlemek için? (gülüyorum)
B.T.: (gülüyor) Bize bunu soranlar oldu.

O.U.: Ama en çok korkmuyor musunuz diye soruyorlar.

Kitaptan...
Abdullah Gül esir düşüyor
...Dışişleri Bakanı Washington'a vardı. Bugün Başkan Yardımcısı Dick Cheney'le görüşmesi var. "Umarım bu işi masada çözeriz" dedi Tayyip Erdoğan. Söylediklerine inanıp inanmadığını bilmiyordu. "Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye savaşa girmiştir. Amerika, Türkiye'yi işgal edebilir ama bizim kolay yutulur bir lokma olmadığımızı anlayacaktır!"...

...Televizyonda Dışişleri Bakanı vardı. Emel şaşırdı birden, üstü başı çok düzgündü, yanında birkaç Türk diplomat vardı. Bir odanın içinde kanepede yan yana oturmuşlardı. CNN International'dan alınmakta olan bir görüntüydü bu. Ekranın altında "Turkish Minister in Custody"* (Sayfa Altı: Türk Dışişleri Bakanı gözaltında) yazıyordu. Arada sırada odanın içinde patlayan flaşlar görülüyordu. Ayakta duran bir sivil görevli, odanın içindeki askeri görevliye bilgi veriyordu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yakın çekim görüntüsüne geçti ekran. Yüzündeki derin bir öfkeyi barındıran ifadesi ile korkutucu görünüyordu...

Haberin Devamı