Gazete Vatan Logo

‘O uçakların inmesine karşı çıktım’ iddiası

Darbe teşebbüsünde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davaya, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Uzay Gücü Araştırma Şube Müdürü yarbay Özcan Murat Doğan’ın savunmasıyla devam edildi.

‘O uçakların inmesine karşı çıktım’ iddiası

Duruşmada savunma yapan Doğan, 11 Temmuz 2016’dan itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Uzay Gücü Araştırma Şube Müdürlüğüne atandığını, 15 Temmuz’da da eski yarbay Ayhan Çatıkkaya’nın ivedi olarak Akıncı Üssü’ne geçmesini söylemesi üzerine buraya gittiğini anlattı.

Jetlere ‘devam’ talimatı

Üs komutanının telefonda havadaki jetlerin uçuşa devam edeceği talimatı verdiğini, kendisinin de bunu ilettiğini ifade eden Doğan, yarbay Altıntop’un havadaki uçakların geri çağrılmasını istediğini duyunca, bu durum üs komutanının emirlerine aykırı olduğu için müdahale ettiğini bildirdi. Terörle mücadele kapsamında faaliyet olduğunu düşündüğünü, Altıntop’un da yönergelerde anlatılan yetkilere aykırı davrandığını ileri süren Doğan, bu nedenle müdahalede bulunduğunu belirtti.

‘FETÖ’cüler yaptı’

Doğan, Altıntop’un, bunun bir darbe girişimi olduğunu belirterek, uçakların inmesi gerektiği yönündeki söylemine karşın, uçakların darbede kullanıldığını daha önce görmediği için ona karşı çıktığı aktardı. Kuledeyken kimsenin Genelkurmay Başkanlığının uçuş yasağına ilişkin bilgi vermediğini öne süren Doğan, saat 23.15’te 141. filo komutanı eski yarbay Hakan Karakuş’un gelerek uçuş kontrol amirliğini üstlendiğini anlattı. Sanık Doğan, “Size emir ve talimat verenlerin FETÖ’cü olmadığını biliyor muydunuz? Neden o kişilerin emirlerine uydunuz?” sorusuna karşılık da Akıncı Üssü’ndeki kişileri çoğunu tanımadığını, kimin hangi tarafta yer aldığını bilmediğini savundu.

Haberin Devamı

Doğan, “Bu hain darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını düşünüyorum. Benim gibi tuzağa çekilen, kandırılan diğer masum insanların da bu dosyadan ayrılarak hak ettikleri hürriyetlerine kavuşturulmasını istiyorum” dedi.

‘13 aydır eşimden ayrıyım’a tepki

Sanık Doğan’ın, soruları cevapladığı sırada “13 aydır eşimden ayrıyım”, ifadesi üzerine bir şehit yakını, “Vatan haini, ben de 13 aydır babamdan ayrıyım” diyerek tepki gösterdi. Doğan, bu kişinin kendisine hakaretlerde bulunduğunu, bu hakaretleri kabul etmediğini söylemesi üzerine de salonda bulunan diğer şehit yakınları ve gaziler de tepkide bulundu. Bu sırada bazı sanıkların da karşılık verdiği görüldü.

Haberin Devamı