Gazete Vatan Logo

'O partilerin oyları düşüyor'

'O partilerin oyları düşüyor'

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugün köşesinde bir kamuoyu araştırmasına yer verdi. Selvi, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söylerken, son dönemde yapılan operasyonların HDP'nin oyunu yüzde 1 indirdiğini belirtti.

İşte yazının o bölümü:

HDP, barajı aşıp Meclis'e girdiği müddetçe AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için yüzde 45 oy alması gerekiyor. Son operasyonlara rağmen HDP, barajın üstündeki konumunu muhafaza ediyor. En fazla 1 puanlık bir kaybı söz konusu. AK Parti'den giden Kürt oyları HDP'de duruyor. O da barajı aşmasına yetiyor. MHP ve Saadet Partisi cephesinde bir gerileme dikkati çekiyor. AK Parti'nin seçim gecesinden bu yana bir iki puanlık artışı söz konusu. Ama bu tek başına iktidar için yetecek mi?

AK Parti'nin erken seçimden tek başına iktidar olarak çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ama denemek istiyorlar.

Seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yapabilmek için erken seçim kararının alındığı konjonktürü görmek lazım. 2015 yılının başında 7 Haziran'dan koalisyon çıkacağını rüyanızda görseniz inanır mıydınız? O nedenle Türkiye'nin hangi koşullarda seçime gittiğini görmeden erken seçim sonucunu tahmin etmek mümkün değil.

Haberin Devamı

Gelinen aşama koalisyon için umut verici değil.

“Bütün yollar Roma'ya çıkar” misali Ankara'da tüm yollar, “Erken seçime” çıkıyor.