Gazete Vatan Logo

‘O otomobilden sağ çıkamazdık’

Şırnak’taki saldırıda yaralanan polis Zeynep Demirel Özçelik olayı anlatırken, “O anda öleceğimi hissettim. Vatandaşlar olmasaydı diri diri yanabilirdik” dedi. Özçelik, Anneler Günü’nde hastaneden kızıyla görüntülü konuşma yaptı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 26 Mart akşamı yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup gösterici, ilçe emniyet müdürlüğünde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal’ı durduramayınca otomobile molotofkokteyli fırlattı. Saldırı sırasında Nurettin Bal, polis memuru 33 yaşındaki Zeynep Özçelik ve Kemal Aydemir yaralandı. Bal ile Aydemir hafif yanıklarla kurtulurken Özçelik’in kol, bacak ve yüzünde yanık oluştu. Özçelik’in vücudunun yüzde 49’u yandı. Özçelik önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı, ardından Ankara GATA’ya sevk edildi. Tedavisi GATA’da süren Özçelik’e geçtiğimiz günlerde doku nakli yapıldı. Durumu her geçen gün iyiye giden Özçelik, uzun süre kaldığı yoğun bakım ünitesinden normal odaya alındı. Özçelik’in tek sıkıntısı günlerdir göremediği kızı Elif.

GALERİ


Görüntülü konuştu

Kızı Elif ile normal odaya geçtiği için artık telefonda da olsa görüşebilen Özçelik, anneler gününde yanında olamadığı kızıyla dün görüntülü konuşma gerçekleştirdi. Isparta’da dedesi ve babaannesi ile kalan kızı Elif anneler gününü kutlamak için annesini dedesine ait görüntü cep telefonuyla arayıp annesiyle hasret giderdi.

‘Öleceğimi sandım’

Yoğun bakım ünitesinde uzun süre tedavi gören Özçelik’in ifadesi geçtiğimiz günlerde alınabildi. Meslektaşları tarafından ilk ifadesi alınan Özçelik ateşler içinde kalan araçtan kendilerini vatandaşların çıkardığını söyleyerek, “Bir anda gösterilerin arasında kaldık. Vatandaşlar olmasaydı belki o araçtan sağ çıkamayabilirdik. Her şey bir anda olup bitti. O an öleceğimi sandım” dedi.

1 kişi tutuklandı

Özçelik’in içinde bulunduğu aracı molotof ile yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.7 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özel ve eşi ziyaret ediyor

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra odasında ziyaretçilerini ağırlayan Zeynep Özçelik’in düzenli ziyaretçileri arasında ise GenelKurmay Başkanı Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar yer alıyor. Geçtiğimiz hafta bir ameliyat daha geçiren Zeynep Özçelik’in günlerdir refakatçiliğini yapan astsubay eşi Bekir İlkhan Özçelik’in de eşinin yanında olması için görev yeri Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Ankara’ya alındı.

Haberin Devamı