Gazete Vatan Logo

‘O adamı hapse atın’

ABD lideri Trump, kendisi hakkında ağır eleştiriler içeren kitabıyla gündeme gelen eski FBI Direktörü James Comey’nin hapse atılması gerektiğini öne sürdü

‘O adamı hapse atın’

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl görevden aldığı eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey’nin hapse atılması gerektiğini savundu. Trump, Comey’nin gizli bilgileri ifşa ettiğini ve Kongre’ye yalan söylediğini öne sürdü.

Comey’nin Trump hakkında ağır eleştiriler içeren kitabı ‘A Higher Loyalty’ (Daha Yüksek Bir Sadakat) bugün raflarda yerini alacak. Kitap şimdiden ön siparişlerle çok satanlar listelerinin ilk sıralarına yükseldi. Comey kitabında Trump’ı mafya babasına, başkanlığını da orman yangınına benzetiyor.

Trump Twitter’dan yolladığı mesajında, “Comey’nin kötü kitabındaki esas sorular nasıl olur da gizli bilgileri açıklar (hapis) ve neden Kongre’ye yalan söyler (hapis)” ifadelerini kullandı. Trump, bu mesajıyla Comey’nin kitabında yer verdiği, kendisiyle yaptığı özel görüşmelerin gizli olduğunu iddia ediyor.

“Hiçbir zaman Comey’den kişisel sadakatini istemedim” diyen Trump, eski FBI Direktörü’nün kitabındaki en önemli iddialardan birini de yalanladı. Trump “Bu adamı neredeyse hiç tanımıyorum. Bir çok yalanından bir tanesi daha. Anıları taraflı ve SAHTE!” diye yazdı. Trump bir diğer tweet’inde de, “Kaypak James Comey, sonu her zaman kötü olacak ve talihsiz olacak, açık ara en kötü FBI Başkanı olarak tarihe geçecek” dedi.

Haberin Devamı

Comey kitabında Trump için, “Bu başkan ahlaksız, dürüstlüğe ve kurumsal değerlere bağlı değil. Liderliği hesapçı, ego güdümlü ve kişisel sadakatle ilgili” ifadelerini kullanıyor.

Comey, Trump’ın hakkındaki kanıtlanmamış iddialar konusunda endişeli olduğunu da dile getiriyor. Bunlar arasında 2013’te hayat kadınlarını Moskova’da bir otel yatağına idrar yaparken seyrettiği iddiası da var. Comey’e göre Trump kendisinden bunu araştırarak yalanlamasını istemişti.

‘Başkanlığa uygun değil’
Comey, ABC News kanalında yayınlanan röportajında, Trump’ın ‘etik olarak başkanlığa uygun olmadığını’ öne sürdü. “Başkanın erken bunama yaşadığı ya da akli dengesinin yerinde olmadığı gibi söylentilere inanmıyorum” diyen Comey, “Trump’ın tıbbi anlamda başkanlığa uymadığını söylemiyorum. Etik olarak başkanlığa uygun olmadığını düşünüyorum. Başkanımız bu ülkenin kalbindeki değerlere saygı ve bağlılığını gösterebilmeli. Bunlardan en önemlisi de dürüstlük. Bu başkan bunu yapamıyor” diye konuştu. Bu arada Cumhuriyetçi Parti üyeleri, Comey’nin ‘yalanlarla dolu’ ve intikam amaçlı olduğunu savundukları kitabına karşı internette ‘lyincomey’ (yalancıcomey) başlıklı bir site açarak karşı kampanya başlattı.

Haberin Devamı