Gazete Vatan Logo

‘Nasıl bu kadar aptal olabilirsin’

Trump’ın İletişim Direktörü Hope Hicks, Temsilciler Meclisi’nde verdiği ifadede ABD lideri için ‘beyaz yalanlar’ söylediğini kabul etti. Hicks, Trump’ın ‘Nasıl bu kadar aptal olabilirsin’ şeklindeki çıkışının ardından istifa kararı aldı

‘Nasıl bu kadar  aptal olabilirsin’

ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın ekibinde en uzun süre çalışan isimlerden biri olan Beyaz Saray İletişim Direktörü Hope Hicks, önceki gün görevinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.

Hicks’in istifa haberi, eski modelin, Rusların 2016 başkanlık seçimlerine olası müdahalesine ilişkin Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nce yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermesinden bir gün sonra geldi.

Yerel basında çıkan haberlerde, Hicks’in 9 saat süren sorgusunda Trump için zaman zaman ‘beyaz yalanlar’ söylediğini kabul ettiği ifade edildi. Hicks’in buna karşın Rusya soruşturmasıyla ilgili hiçbir zaman yalan söylemediğini savunduğu kaydedildi.

Öfkelendi

Trump’ın Hicks’in sözlerinden dolayı öfkelendiği ve genç kadına “Nasıl bu kadar aptal olabilirsin” şeklindeki sözleriyle çıkıştığı öne sürüldü. 29 yaşındaki Hicks’in Trump’la görüşmesinin ardından istifa kararı aldığı iddia edildi. Hicks, Trump’ın seçim kampanyası döneminde, kampanyanın iletişim faaliyetlerinden sorumlu isimdi. Trump’ın en güvendiği yardımcıları arasında yer alan Hicks, seçimlerden 2 gün sonra New York Times gazetesine verdiği röportajda, Trump’ın yardımcılarının yabancı ülke temsilcileriyle temasta olup olmadıkları konusunda bir bilgisi bulunmadığını öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Başka iş arayacak

Hicks’in istifa kararını duyururken çalışma arkadaşlarına ‘Beyaz Saray’da başarmak istediklerinin hepsini gerçekleştirdiğini’ söylediği belirtildi. Ağustos ayında Anthony Scaramucci’nin istifasından sonra Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğü görevine getirilen Hicks, Trump başkan olduğundan bu yana bu görevi yapan dördüncü kişiydi. Başkan Trump, Hicks’in istifasına ilişkin yazılı açıklamasında, “Hope mükemmel biri ve son üç yılda şahane işler yaptı. Zeki, düşünceli ve muhteşem bir kişi. Onu özleyeceğim. Ama farklı fırsatları değerlendirmek istediğini bana söylediğinde anlayışla karşıladım. Eminim gelecekte yeniden birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yasak aşk dedikodusu çıkmıştı
Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk yılını konu alan ‘Ateş ve Öfke’ adlı kitabın yazarı Michael Wolff, ABD liderinin Hicks ile gizli aşk yaşadığını iddia etmişti. Siyaset dünyasına atılmasından önce modellik yapan 29 yaşındaki Hicks, Donald Trump ile kızı Ivanka aracılığıyla tanışmıştı. Ivanka Trump’ın tekstil firmasında mankenlik yapan Hicks, bir süre sonra firmanın danışmanlık işlerini yürütmeye başlamış, bu sayede Trump ailesiyle bağlarını güçlendirmişti. Hicks, 2016 başkanlık seçimleri sürecindeki seçim kampanyasında Trump’ın en önemli yardımcılarından biri olmuştu.

Haberin Devamı